Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

HIJC in de prijzen bij interclub in Assen

De Hengelose IJsclub heeft een mooie 6e plaats behaald bij het Oudejaarstoernooi in Assen, dat georganiseerd was door schaatsvereniging De Scheuvelloper.

HIJC in de prijzen bij interclub in Assen

Tussen het kerstdiner en de oliebollen door vindt er ieder jaar een leuk schaatstoernooi plaats op ijsbaan de Bonte Wever in Assen. Aan dit toernooi strijden 14 teams uit het hele land en dus 112 pupillen en junioren om de winst en om goede persoonlijke tijden neer te zetten. Uiteraard nam de HIJC dit jaar ook weer deel en het team bestond uit 6 pupillen en 2 junioren.
Namens de HIJC waren de volgende schaats(t)ers uitgenodigd. Lieke Buiter (DPC), Jasmijn Polman (HPC), Pip Bersee (DPB), Bas Huttenhuis (HPB), Maud Jongman (DPA), Hidde Laagland (HPA), Ceri Riddering (DJC) en Rens olde Olthof (HJC). Omdat er geen jongens pupillen C waren moest Jasmijn meedoen in de jongens categorie.

De wedstrijd begon al om negen uur en dat betekende dat de wekker in de vakantie al heel vroeg gezet moest worden om op tijd in Assen te zijn. De wedstrijden vonden plaats onder echte schaatsomstandigheden; de temperatuur was rond het vriespunt en er woei een gure wind. Dit was wel even wennen vergeleken met de goede omstandigheden waarbij we normaal gesproken kunnen schaatsen in Enschede.  Het waren hierdoor geen omstandigheden voor snelle persoonlijke records. Echter alle HIJC’ers reden goed en er werden toch nog goede tijden gereden. Tussen de wedstrijden door werd er door de organisatie volop lekkers uitgedeeld zoals, kerstkransjes, chocola, e.d.  Aan het eind van de langebaanwedstrijden was er nog een estafette, waarbij ieder teamlid 200 meter moest sprinten en een stokje doorgeven aan de volgende.

De prijs uitreiking was in een grote zaal en alle prijswinnaars werden naar voren geroepen om hun prijs op te halen en plaats te nemen op een groot podium. De volgende HIJC’ers behaalden een podiumplek:

Bas Huttenhuis (2e HPB)
Maud Jongman (2e DPA)
Ceri Riddering (3e DPC)

De HIJC behaalde in het totaal klassement een 6e plaats en coach Patrick Huttenhuis mocht een mooie (Bartje) bokaal in ontvangst nemen.

De uitslag van deze wedstrijd is te vinden via deze link.

 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Gewestelijk kampioenschap supersprint en pure sprint
Gewestelijk kampioenschap supersprint en pure sprint
Gewestelijk kampioenschap supersprint en pure sprint

Vorige artikel

Gewestelijk kampioenschap jongens pupillen
Gewestelijk kampioenschap jongens pupillen
Gewestelijk kampioenschap jongens pupillen