Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

HIJC vierde bij Stedentoernooi

Afgelopen zaterdag 14 maart hebben we met een team van de HIJC deelgenomen aan het Stedentoernooi in Deventer. Het stedentoernooi kent een lange traditie als afsluiting van het schaatsseizoen.

HIJC vierde bij Stedentoernooi

Al toen de ijsbaan in Deventer nog aan de IJssel lag werd deze wedstrijd al georganiseerd voor alle clubs die de Deventer baan als thuisbasis hadden.

Het Stedentoernooi is niet zomaar een wedstrijd. Er worden naast een 500 m allerlei incourante afstanden gereden die erg leuk zijn om te doen. Dit jaar was er een Estafette, Massa start, Team Sprint, 400m met vliegende start en een Afvalkoers. Per onderdeel zijn punten te verdienen die na afloop van het toernooi worden opgeteld om te bepalen wie zich een jaar lang de winnaar van het Stedentoernooi mag noemen. Het is een soort zeskamp, maar dan anders.
Met name de onderdelen waaraan als groep moet worden deelgenomen zorgden voor een geweldige Teamspirit. Bij de afvalkoers speelden de HIJC rijders bijvoorbeeld een mooi tactisch spel om zo een maximaal rendement te halen; 3 man bij de top 10.

Met een enthousiast en gedreven team hebben we een mooie 4e plaats weten te bemachtigen waar we best trots op mogen zijn. De Deventer IJsclub was dit jaar de winnaar.

Deelnemers waren: Chimene Smits, Ruben Blenk, Elisa Hoog Antink, Jasper Leverink, Thomas Janssen, Jorrit Extercatte, Jeanne Boenink, Lotte van Dijk, Peter Verkerke, Lotte van Dijk, Mart Bruggink, Elisa Hoog Antink, Bas Huttenhuis en Erik Klok. Coach was Jan Anne Woelders.
 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Clubkampioenschappen 2015
Clubkampioenschappen 2015
Clubkampioenschappen 2015

Vorige artikel

HIJC-ers Nederlands Kampioen Scholenploegenachtervolging
HIJC-ers Nederlands Kampioen Scholenploegenachtervolging
HIJC-ers Nederlands Kampioen Scholenploegenachtervolging