Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

NK Jeugdmarathon

Het NK marathon voor pupillen en junioren werd dit jaar gehouden op 21 februari in Breda. 6 HIJC'ers mochten aan deze wedstrijd meedoen.

NK Jeugdmarathon

Aan deze wedstrijd mogen de beste marathonschaats(t)ers van Nederland meedoen in verschillende leeftijdscategorieën.De zes HIJC'ers hadden zich geplaatst door goede resultaten te behalen tijdens de Ten Tusscher marathon competitie in Enschede.

De NK wedstrijd verliep heel anders dan de Ten Tusscher marathons, omdat er per categorie veel meer kinderen (± 50) aan de start stonden. Vanaf het startschot werd er al hard geschaatst en werden de kinderen luid aangemoedigd door het in grote getale aanwezige publiek. Voor de winnaars van de wedstrijd wachtte een mooie prijs en het Wilhelmus. En hiervoor werd tijdens iedere wedstrijd fel gestreden. Af en toe werd er stevig getrokken en geduwd en tijdens elke wedstrijd waren er wel meerdere valpartijen. Gelukkig heeft dit niet tot grote ongelukken geleid. De HIJC’ers bleven allemaal op de been en iedereen reed de wedstrijd goed uit.

Hieronder volgen de uitslagen van de deelnemers:

  • Syndey Oolbekkink: 40e (Meisjes Pupillen B)
  • Bas Huttenhuis:16e (Jongens Pupillen B)
  • Bas Kromhout - van der Meer: 32e (Jongens Pupillen B)
  • Ceri Riddering: 25e (Meisjes Junioren C)
  • Anne Bekhuis: 49e (Meisjes Junioren C)
  • Lasse Klaas: 32e (Jongens Junioren C)

De volledige uitslagen zijn te vinden op schaatsen.nl

Er vindt dit seizoen nog één Ten Tusscher jeugmarathonwedstrijd plaats op IJsbaan Twente. Deze finale wordt verreden op zaterdag 28 februari. Voor meer informatie zie: BC Twente

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Podiumplaatsen voor HIJC bij Gewestelijk Allround
Podiumplaatsen voor HIJC bij Gewestelijk Allround
Podiumplaatsen voor HIJC bij Gewestelijk Allround

Vorige artikel

Veel HIJC-ers bij Scholenploegenachtervolging
Veel HIJC-ers bij Scholenploegenachtervolging
Veel HIJC-ers bij Scholenploegenachtervolging