Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

Bob en Ella Groenewoud geslaagd voor SL2

De cursus "Schaatsleider niveau 2" is vooral bedoeld voor trainers die les geven aan groepen jeugd en recreatieve schaatsers. Er waren ongeveer 15 deelnemers van verschillende verenigingen en de lessen werden afwisselend in Enschede en Deventer gegeven.

Bob en Ella Groenewoud geslaagd voor SL2

De inhoud van de cursus bestond uit een aantal interessante theorielessen over trainingsopbouw en fysiologie. Daarnaast waren er praktijklessen waarin werd gewerkt aan schaatstechniek en hoe je de vaardigheden kunt aanleren. Een aantal trainingen, een georganiseerde clubactiviteit en het coachen van een wedstrijd werden beoordeeld door iemand uit de vereniging. Voor HIJC heeft Wim Verkerke deze rol op zich genomen.
Wim, bedankt voor je inspanningen en je prettige en opbouwende feedback!

We hadden een erg leuke groep en prima begeleiding van Herjan Damhuis en Linda Davelaar. De praktijklessen op het ijs, waarbij je samen met mede-trainers schaaft aan de techniek en opbouw van je trainingen waren heel leuk om te doen. Ook leuk en nuttig is om op deze manier trainers van andere schaatsclubs te leren kennen.

De cursus is echt een aanrader voor iedereen die graag beter wil worden in het geven van schaatstrainingen.

Officieel volgens de site van de KNSB betekent het halen van dit diploma dat we "trainingen, lessen en andere verenigingsactiviteiten mogen aanbieden onder de verantwoordelijkheid van de aanwezige of afroepbare schaats- of inlineskatetrainer-coach niveau 3".

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

HIJC staat op Koningsdag in Beursstraat
HIJC staat op Koningsdag in Beursstraat
HIJC staat op Koningsdag in Beursstraat

Vorige artikel

Koningsdag sportfestijn Hengelo
Koningsdag sportfestijn Hengelo
Koningsdag sportfestijn Hengelo