Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

De HIJC bij het NK jeugdmarathon

Zaterdag 8 februari 2020 vond het NK-jeugdmarathon plaats in Hoorn. Edsger, Wieke, Luc, Bas, Maud en Jorick hebben hieraan meegedaan.  Ook G-topper Hanz was van de partij.

Het NK-jeugdmarathon is altijd een mooie wedstrijd met super veel publiek langs de lijn. Dit jaar deden er zeven leden van de Hengelose IJsclub mee. Vijf junioren, één pupil en één G-rijder.

Edsger van Felius beet het spits af van alle HIJC-ers. Bij de pupillen A reed hij 9 ronden. Via de voorronde waarin hij 6e werd, mocht hij meedoen aan de finale. Hier eindigde hij op de 10e plaats.

Wieke Roemaat kwam uit bij de dames junioren B. De dames waren veel aan het duwen en trekken en Wieke moest knokken voor haar plek in de groep. Ze reed de 25 ronden knap uit en werd 27ste.

Luc Brinkcate reed bij de heren junioren B mee. In het begin van de koers reed Luc attent voorin meer, maar na een paar versnellingen moest hij het peloton laten gaan. Hij bleef nog dapper met een groepje van 3 doorrijden totdat ze van de scheidsrechter de baan moesten verlaten.

Bas Huttenhuis kon goed voorin het peloton meerijden en liet zich af en toe zelfs aan kop van het peloton zien. Nadat het peloton onverwacht op ronde zes moest afprinten, omdat ze bijna waren gedubbeld door een kopgroepje van vier behaalde hij de 18e plek.

Maud Jongman had pech bij de dames junioren A. Na 4 ronden kwam ze ten val en verliet ze de wedstrijd.

Jorick Huizing reed mooi mee in het peloton bij de heren junioren A. Helaas kon hij het ontketende peloton na 26 rondes niet meer bijhouden en verliet hij de wedstrijd.

Hanz Jacobs deed mee aan het NK-marathon G-schaatsen. Dit evenement werd voor de eerste keer gehouden. Hanz, die op IJsbaan Twente op dinsdag bij Erwin op de buitenbaan traint, reed heel knap de marathon van 20 ronden. Hij ontving een mooie medaille voor zijn prestatie.

Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.