Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

De IJstijd Winterspelen in Amsterdam: Door: Julia Wilms

Zondag 2 februari waren de finales van de IJstijd Winterspelen op de ijsbaan in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

De IJstijd Winterspelen in Amsterdam

Hallo ik ben Julia Wilms en ik ben ambassadeur van de ijsbaan in Hengelo die in de kerst vakantie voor het stadhuis stond. Deze ijsbaan is door de KNSB uitgekozen om samen met 20 andere ijsbanen op 2 februari  in het Olympisch stadion in Amsterdam tegen elkaar wedstrijden te rijden. Ik moest een team samenstellen voor lange baan en ijshockey, dit moest een combinatie zijn van jongens en meisjes en ze mochten niet allemaal lid zijn van een ijsclub. Samen met trainers van de HIJC en de Lions hebben wij een voorrondes gehouden en een finale om kinderen te selecteren. Met mijn team hebben we nog 2 keer op de ijsbaan in Enschede getraind.

Zondagmorgen 2 februari moesten we al om 6 uur ‘s morgens vertrekken naar Amsterdam met een grote bus. Het was een super gezellige dag met mooi weer. We moesten als team binnen komen schaatsen en ik ging met de vlag van Hengelo voorop. We werden aan het publiek voorgesteld. Daarna hebben we allemaal aan verschillende onderdelen mee gedaan (ijshockey, marathon, 500 meter, een estafette en een ploegenachtervolging) en Patrick Huttenhuis was onze coach.

Totaal deden er ruim 400 kinderen mee aan de ijstijd winterspelen. Ik vond het heel erg leuk en ik hoop dat mijn team dat ook vond.

Groeten Julia Wilms

Foto's van Team Hengelo staan in ons fotoalbum.
Een video van de IJstijd winterspelen staat op Schaatsen.nl .
Op de TV heeft Zappsport er 23 februari een item over (onder voorbehoud).

 

 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

HIJC bij NK Junioren Afstanden en Allround
HIJC bij NK Junioren Afstanden en Allround
HIJC bij NK Junioren Afstanden en Allround

Vorige artikel

Winter Triatlon Twente 2014
Winter Triatlon Twente 2014
Winter Triatlon Twente 2014