Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

Een ode aan de Hengelose IJsclub: door Demian Roelofs

2019. Wonend in Utrecht, ver weg van Hengelo. Vandaag keek ik weer eens op de HIJC website. Super leuk.

Een ode aan de Hengelose IJsclub

2019. Wonend in Utrecht, ver weg van Hengelo. Vandaag keek ik weer eens op de HIJC website. Super leuk. Nieuwe sponsoren, allerlei wedstrijden die gewonnen en verloren zijn. Nog een aantal clubrecords die op mijn naam staan (misschien is dit een beetje tegen Twentse nuchterheid in, maar heel af en toe check ik het nog even, het lijkt me leuk de verbreker van een record te feliciteren 😉) Ook heel leuk om bekende namen van vroeger terug te vinden: Jelle, Erik, Hans, Ellie, Wim, Jan (Anne), George,… ze liepen vroeger ook al rond. En daarnaast, heel veel nieuwe vrijwilligers!

1996. Mijn eerste schaatsles. Volgens moeders lag ik de eerste twee jaar vaker op het ijs dan ik recht op stond. Ik stopte meer ijs in de nek van vriendjes dan ik rondjes reed. Bij de wekelijkse clubwedstrijden schuifelde ik wat vooruit. Totdat ik als 8-jarige tegen paps zei; vanavond ga ik écht mijn best doen. Maar dat doe je toch al Deem? Nee, vanavond echt.

Hops, 2-seconden onder mijn pr op de 60 meter. (Wat een rare afstand zul je denken, maarja de vroegere Euregio hal was maar 180 meter lang (toch? 180/4=45.. waren de bochten maar 30 meter?), nouja zoiets). Vanaf daar ging het van kwaad tot erger. Trainen, trainen, trainen. Mijzelf tot het randje duwen, huilen om blessures en valpartijen, juichen om overwinningen. Vreugde en verdriet, plezier en teleurstelling. Zo terugkijkend was schaatsen net als het leven, maar dan meer zichtbaar, alles wordt in de sport zo duidelijk. En helemaal in het schaatsen; een mindere dag zie je direct terug op het scorebord. Het was een hele reis. Ik heb er ontzettend veel van geleerd.

2019. Zo scrollend over de website dacht ik, wat mooi! Wat mooi dat ik vroeger zoveel heb kunnen leren in het wedstrijdschaatsen bij de HIJC. Wat mooi dat de HIJC ook nu gewoon lekker doordraait. En wat mooi dat er weer zoveel nieuwe vrijwilligers zijn! Vrijwilligers die weer een nieuwe lading jeugd de kans biedt om ook veel te leren in het schaatsen.

Alle vrijwilligers van toen nogmaals en alsnog driedubbel bedankt! Alle vrijwilligers van nu, ook bedankt, jullie zijn geweldig. Jullie creëren samen een fantastische sportwereld!

Groeten,
Demian

Schaatsverleden Demian Roelofs:
1996 – 2006 Training bij de HIJC
2006 – 2008 Gewestelijke selectie
2008 – 2010 Jong Oranje
2010 – 2013 Trainer/Coach van HIJC wedstrijdgroepen

Clubrrecords Demian Roelofs:
https://www.hijc.nl/Schaatsen/Records

 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

IJSTIJD! De Twentse Jeugd Elfstedentocht
IJSTIJD! De Twentse Jeugd Elfstedentocht
IJSTIJD! De Twentse Jeugd Elfstedentocht

Vorige artikel

Wim Molenveld opent schaatsmuseum Twente
Wim Molenveld opent schaatsmuseum Twente
Wim Molenveld opent schaatsmuseum Twente