Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

HIJC 125 jaar.... koninklijk??: Door: Ellie Scholten

Op 2 december viert HIJC haar 125 jarig jubileum.
Terugkijken is niet mijn hobby, maar soms ontkom je er niet aan.
Ik gebruik Google en Wikipedia om wat feiten op te zoeken.

HIJC 125 jaar.... koninklijk??

In 1882 wordt de KNSB op gericht. De Friesche 11-steden ziet haar levenslicht in 1909. In 2009 ontving de Vereniging "de Friesche 11-steden" het predikaat Koninklijk. Dit predikaat is bedoeld voor organisaties die minimaal 100 jaar bestaan en van landelijke betekenis zijn. Het laatste geldt niet voor HIJC, maar in Twente is de HIJC een club die van betekenis is. Met een flink ledental, een grote schare actieve rijders en 'leverancier' van schaatsers aan selecties en/of (semi-) commerciële ploegen, staat HIJC op de kaart.

Het 100 jarige bestaan is uitbundig gevierd, dit jubileum staat in het teken van soberheid. De jubileumcommissie heeft gekozen voor een activiteit georganiseerd door leden en voor leden. Op zondag 1 december vieren we het 125-jarig bestaan met een feestelijke brunch. Met deze informele bijeenkomst hoopt de commissie het 'familie-gevoel' van de vereniging te onderstrepen.
In verband met de logistiek, stelt de commissie aanmelding op prijs.
Dat kan via de Facebook pagina of via een mail aan secretariaat@hijc.nl 
 
tot ziens op zondag 1 december!
 
De Jubileumcommissie

PS website: Wilt u lezen hoe de HIJC is ontstaan: kijk dan op onze Geschiedenis pagina, met oude documenten, de jubileumkrant van het 100 jarig bestaan, het ontstaan van de trainingsgroepen, enz.

 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.