Naar hoofdcontent

HIJC 5e op Stedentoernooi

De laatste wedstrijd van het seizoen in de Scheg in Deventer is elk jaar het Stedentoernooi. Een wedstrijd waar alle clubs uit Overijssel en Gelderland aan mee kunnen doen. Ieder jaar staat de Hengelose IJsclub weer met een sterk team aan de start om zo goed mogelijk te kunnen presteren op de verschillende onderdelen

HIJC 5e op Stedentoernooi

Het team van de Hengelose IJsclub behaalde dit jaar een uitstekende 5e plaats met slechts één punt achter de gedeelde derde plek behaald door CZV (Vriezenveen) en DNY (Apeldoorn). Winnaar dit jaar werd de Deventer IJsclub.

Het Stedentoernooi bestaat uit verschillende onderdelen en namens de Hengelose IJsclub stonden onderstaande toppers aan de start:

1. Langebaan: Stella Rikkerink, Thomas Hesselink, Tessa Huttenhuis en Ruben Blenk;

 • Stella reed een mooi PR op de 500 meter van 2 seconden, maar helaas werd ze gediskwalificeerd, omdat ze (waarschijnlijk door het vroege tijdstip van 8 uur) vergeten was te wisselen en twee binnenbochten had gereden.
 • Thomas (pupil C) was een van de jongste deelnemers en hij vond het erg stoer dat hij een van de weinige schaatsers op het toernooi was zonder klapschaatsen.
 • Ruben en Tessa reden beide naar een uitstekende derde plek.

2. Estafette: Thomas Hesselink, Jade Groenewoud, Maud Jongman, Tessa Huttenhuis, Bas Huttenhuis en Thijs Grootte Bromhaar;

 • Dit is een van de lastigste onderdelen van het toernooi, omdat je op volle snelheid een stokje moet doorgeven. Van tevoren werd er goed met elkaar gesproken over de doorgeeftechniek en gelukkig viel het stokje niet op het ijs. De HJC behaalde op dit onderdeel de derde plek.

3. Teamsprint: Daan Bogchelmans, Bas Huttenhuis en Ruben Blenk;

 • Dit team reed goed samen en behaalde een vijfde plek, vlak achter de nummer drie en vier.

4. Massastart: Stella Rikkerink, Rens Gosselink, Maud Jongman en Jorrit Extercatte;

 • Stella plaatste zich net niet voor de grote finale, maar in de kleine finale sprintte ze naar een mooie tweede plek.
 • Rens wist zich wel voor de grote finale te plaatsten, hierin leek hij op een vierde plek af te stevenen, maar met een uiterste poging strekte hij zijn been naar voren en kwam hierdoor als derde over de finishlijn. Dat hij hierdoor viel na de finish maakte niet veel meer uit, hij had een podiumplek.
 • Maud moest in de finale ook knokken om op het podium te eindigen en ook zij slaagde hierin en werd derde.
 • De finale van Jorrit begon erg langzaam, toen er ineens werd versneld moest hij een klein gaatje dicht rijden, waardoor hij net te kort kwam en vijfde werd.

5. Vliegende ronde: Daan Bogchelmans;

 • Daan reed een keurige volle ronde, maar zijn tijd sneeuwde een beetje onder in het geweld wat hier aan de start stond, een groot deel van het deelnemersveld, rijd landelijke wedstrijden en reed rondjes van 26 -27 sec. Daan behaalde de 9e plek.

6. Afvalkoers: Mart Bruggink, Thijs Grootte Bromhaar en Jorrit Extercatte.

 • De afvalkoers is altijd een mooi spektakelstuk en de HIJC heeft de afgelopen jaren altijd goed gepresteerd op dit onderdeel. Ook dit jaar stond er weer een sterke ploeg aan de start, waaronder onze kersverse Nederlands kampioen natuurijs Mart Bruggink. Halverwege de wedstrijd ging Mart ervandoor met vier anderen en zij dubbelden het peloton, waarin Jorrit en Thijs de wedstrijd controleerden. Mart, Thijs en Jorrit werden resp. 3e, 7e en 8e, wat ruim genoeg was om dit onderdeel winnend af te sluiten.

Na afloop werden de verschillende prijzen uitgereikt in de kantine en werd er nog even een groepsfoto gemaakt van het hele team.

Patrick Huttenhuis (coach)
 

Foto's staan in het fotoalbum.
De uitslagen staan in het document onder dit artikel.

 

Documenten om te downloaden

Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Aankondiging ledenvergadering
Aankondiging ledenvergadering
Aankondiging ledenvergadering

Vorige artikel

Jarno op rolletjes naar Abu Dhabi 2019
Jarno op rolletjes naar Abu Dhabi 2019
Jarno op rolletjes naar Abu Dhabi 2019

x