Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

HIJC Racerunning is gestart met trainingen

De HIJC Racerunning groep is begonnen met trainen.  Vorige maand hebben Martin, Cora en Gerlinda voor het eerst getraind met de Racerunners. Wat geweldig dat we binnen de Hengelose IJsclub Racerunning zo snel van de grond hebben gekregen!

HIJC Racerunning is gestart met trainingen

Vorige maand hebben Martin, Cora en Gerlinda voor het eerst getraind met de Racerunners. Een Racerunner is een driewielfiets zonder pedalen maar met een borststeun waarmee mensen die in het dagelijks leven gebruik maken van een rollator, rolstoel of scootmobiel voor mobiliteit kunnen lopen en rennen. Helaas was Nicole de eerste training nog niet aanwezig omdat zij deze week deelnam aan de rolstoelvierdaagse. 

Dat we binnen de Hengelose IJsclub Racerunning zo snel van de grond gekregen hebben is te danken aan een heel vlot en goed samenwerken tussen ons bestuur, de afdeling Beleid van de gemeente Hengelo, het NSGK, het Foppe Fonds en de Dirk Kuyt Foundation. Met elkaar hebben zij in een recordtempo de benodigde financiële middelen bij elkaar gebracht zodat we een bestelling konden plaatsen bij de familie Hanssen uit Zweden, ontwerpers van de WISP Racerunner.

Zij waren in de gelegenheid de Racerunners mee te nemen naar de International Racerunning Camp and Cup in Denemarken waar Gerlinda en haar man heen gingen om meer kennis over Racerunning te vergaren en omdat Gerlinda daar mee kon trainen met andere atleten. Dat zij vervolgens met hun wagen volgeladen met Racerunners terug konden keren naar Hengelo hadden we tijdens de open dag in juni natuurlijk nooit kunnen denken. Maar dit geeft ons als vereniging wel de mogelijkheid om deze nieuwe tak van sport voor veel mensen met een beperking toegankelijk te maken. We hebben binnen de vereniging nu een aantal Racerunners in verschillende maten tot onze beschikking zodat jong en oud kennis kan maken met deze sport.

Dus ben jij of ken jij iemand die vanwege zijn lichamelijke beperkingen niet goed kan lopen of hardlopen, schroom dan niet om contact op te nemen met: Peter Tibben, p.tibben@hijc.nl
06-47757123

Je kunt vrijblijvend de Racerunner uit proberen en we kunnen je laten zien welke mogelijkheden er zijn om ondanks je beperking lekker buiten, ieder op zijn of haar eigen niveau te sporten samen met anderen. 

De volwassen groep traint in elk geval op zaterdag- en maandagmorgen van 10:00 tot 11:00 uur op Combibaan Hengelo.  Ook zal de Racerunner ingezet worden tijdens de trainingen van de bestaande G-groep, na de vakantie wordt gekeken hoe dit precies vorm gaat krijgen.

Verder zijn er inmiddels contacten met Het Roessingh, de MS-stichting Twente en diverse fysiotherapiepraktijken en we hopen met elkaar een stevig fundament voor deze sport te leggen zodat veel mensen zowel jong als oud hier plezier aan kunnen beleven.

Meer informatie over het Racerunnen staat op de HIJC Racerunning pagina

Met dank aan:  

 

Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Run Bike Run Ootmarsum 2019
Run Bike Run Ootmarsum 2019
Run Bike Run Ootmarsum 2019

Vorige artikel

Skeelertraining pupillen 26-8 afgelast
Skeelertraining pupillen 26-8 afgelast
Skeelertraining pupillen 26-8 afgelast