Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

IJSTIJD! Jeugd Schaats Run groot succes

Ruim 100 kinderen deden zaterdag 7 december mee met de Twentse Jeugd Schaats Run. Ze hebben een parcours afgelegd op de IJsbaan Twente waarbij ze per ronde steeds een hindernis moesten nemen.

IJSTIJD! Jeugd Schaats Run groot succes

De ochtend begon met een gezamenlijke warming-up die verzorgd werd door de kunstschaatsvereniging Pirouette. Daarna moesten de kinderen via een spectaculaire glijbaan door de tunnel naar de buitenkant van de ijsbaan zodat ze hun schaatsen konden aantrekken. Vervolgens werden er negen rondes geschaatst waarbij steeds een andere hindernis moest worden genomen. De obstakels bestonden onder andere uit een doolhof van kratten, een kussen waar overheen geklauterd werd en twee grote opblaaskoeien waar onderdoor geschaatst moest worden. Na afloop kreeg iedereen een mooi diploma! Deze activiteit is georganiseerd door Stichting De Twentse Doorloper in samenwerking met de ijsclubs die op de IJsbaan Twente schaatsen, met als doel om meer kinderen uit te dagen te gaan schaatsen. 

Foto's

Foto's van de Jeugd Schaats Run staan op BC Twente.

Twee gratis proeflessen

Ben je nog geen lid van een schaatsvereniging en heb je zin om te leren schaatsen?  Dat kan bij ons. Wij zijn een gezellige club, waar je met veel kinderen samen plezier hebt op het ijs. De eerste twee lessen zijn gratis en bedoeld om te kijken of je het echt leuk vindt, daarna wordt je echt lid van de Hengelose IJsclub.
Aanmelden voor de proeflessen kan hier.

IJSTIJD!

In Twente zijn 14 langebaan schaatsverenigingen actief en er zijn verenigingen voor shorttrack en kunstschaatsen. Deze hebben zich met ondersteuning van de KNSB verenigd onder de noemer IJSTIJD! Gedurende het schaatsseizoen worden verschillende activiteiten georganiseerd met als doel meer kinderen te laten schaatsen bij een vereniging. 

In de kerstvakantie is er voor kinderen van alles te doen op IJsbaan Twente, half januari worden alle kinderen uitgenodigd om een proefles te nemen tijdens de “IJSTIJD! vriendjes en vriendinnetjes week” en op 8 februari wordt de “Twentse Jeugd Elfstedentocht” opnieuw georganiseerd.

#hetisijstijd #haveaniceday #schaatsen #enschede

 

Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Hyro Sports Jeugdmarathon - 2e wedstrijd
Hyro Sports Jeugdmarathon - 2e wedstrijd
Hyro Sports Jeugdmarathon - 2e wedstrijd

Vorige artikel

HIJC pupillen bij interclub Groningen
HIJC pupillen bij interclub Groningen
HIJC pupillen bij interclub Groningen