Naar hoofdcontent

Jade en Saffron op het NK Allround 2019!

Op vrijdag 1 februari 2019 was het dan zover, het NK Allround voor Junioren C.

Na een Noord-Oost selectiewedstrijd in Dronten en een Landelijke selectiewedstrijd in Enschede, mochten maar liefst twee meiden uit onze eigen wedstrijdgroep hun opwachting maken op het NK. Een uitstekende prestatie van Jade Groenewoud (C2) en Saffron Nijenhuis(C1)!

Jade en Saffron op het NK Allround 2019!

Als trainer wil ik ook graag de hele groep benoemen omdat jullie alle trainingen samen uitvoeren en samen zorgen voor een goede sfeer in de groep. Jullie creeëren met elkaar de omstandigheden om goed te presteren en maken elkaar iedere training weer een stukje beter. Ga zo door! 

Het NK Junioren Allround wordt dit jaar verreden in Groningen. De junioren C rijden op de vrijdagavond en de Junioren B en A rijden op zaterdag en zondag. Ook in deze categoriën staan er meerdere HIJC’ers aan de start, rijdend in de Baancelectie Twente zijn dit Tessa Huttenhuis en Job Jaspers. Houd de website in de gaten voor hun uitslagen!
In sportcentrum Kardinge is het dit weekend weer als vanouds erg koud, een extra uitdaging voor de rijders om toch warm aan de start te verschijnen.

Vrijdagavond vond de eerste start plaats om 18:10 uur, te beginnen met de 500 meter dames Junioren C. Saffron mocht als eerste starten in rit 3. Na een flinke misslag op de eerste 100m waarbij ze nog net bleef staan wist ze toch nog een mooie tijd te rijden van 45.08, slechts 4 tienden boven haar PR. In Rit 5 mocht Jade van start. Na een goede eerste 100m wist ze ook een goede ronde te rijden met als resultaat een PR in de tijd van 43.97. Voor het eerst onder de 44 sec. 
Op de 500m waren onze dames goed voor de 16e en 27e plaats.

Om 19:30 uur vond de start plaats van de 1500m voor dames Junioren C. De startlijst was ditmaal geloot op basis van het tussenklassement. Saffron startte in rit 3 en Jade in rit 9. Door beide dames werd er wederom een goede race gereden. Saffron noteerde een tijd van 2:19.67, haar tweede tijd tot nu toe. Jade reed een tijd van 2:18.44, goed voor een PR van een halve seconde. Op 1500m waren de meiden goed voor de 23e en 26e plek.
In het eindklassement mogen Jade en Saffron zich 20e en 27e van Nederland noemen, een heel mooie prestatie!

De ijsmeesters in Groningen hadden hun werk goed gedaan, getuige 2 baanrecords op vrijdagavond. Al met al uitstekende tijden en een erg mooie ervaring rijker in een ijskoud Kardinge in Groningen!

Documenten om te downloaden

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

STG Koggenland wint HIJC BitWise pupillen interclub
STG Koggenland wint HIJC BitWise pupillen interclub
STG Koggenland wint HIJC BitWise pupillen interclub

Vorige artikel

Veel HIJC op podium bij Scholenploegenachtervolging
Veel HIJC op podium bij Scholenploegenachtervolging
Veel HIJC op podium bij Scholenploegenachtervolging

x