Naar hoofdcontent

Veel HIJC op podium bij Scholenploegenachtervolging

Donderdag 31 januari deden ruim 200 Twentse scholieren mee aan de voorronde voor de NK Scholenploegenachtervolging op IJsbaan Twente.  Veel HIJC-ers zaten in schoolteams van het voortgezet onderwijs.

Veel HIJC op podium bij Scholenploegenachtervolging

De scholenploegenachtervolging is een leuke wedstrijd omdat de categorieën licentierijders en niet-licentierijders om de beurt rijden. En ook omdat leden van verchillende ijsclubs zijn gemixt, omdat het in dit geval om de eer van de school gaat.

Bij de dames t/m 14 jaar was het een hele spannende strijd om de titel. In deze categorie zaten ook de meeste HIJC-ers in de verschillende schoolteams. Het Twents Carmel College reed de eerst omloop de snelste tijd 1.48.64. Het Twickelcollege ging de tweede omloop in de aanval en zij reden 1.48.85, heel dichtbij maar niet genoeg om winnaar te worden. Het Twents Carmel College met daarin Saffron Nijenhuis (in een schoolschaatspak) ging er dus met de titel vandoor. Team Twickelcollege met Jade Groenewoud en Emma Wolters werden tweede en team OSG met Jildou van Felius, Tess ten Dolle en Wieke Roemaat eindigden op de 3e plaats.

Bij de heren 15 t/m 17 jaar was het 'in principe' minder spannend. Het team OSG Hengelo met daarin Jasper Leverink en Bas Huttenhuis waren de enige deelnemers in hun categorie. Toch maakten ze er in de tweede omloop nog een spannende race van. Het begon ermee dat ze met een nog niet volledig team, best wel laat (wegens een kapotte schaats van een van de rijders) bij de start te verschenen. Omdat er al drie rijders  bij de startplek aanwezig waren, terwijl de vierde nog zijn jasje uittrok, ging het startschot al. Chaos alom, maar gelukkig mochten ze de rit met volledig team toch nog rijden. In deze rit tikte een van de schaatsers een pion aan, waardoor een DQ volgde, maar gelukkig is ook dit team door naar de NK SPA finale,12 maart in Breda!

 

Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Jade en Saffron op het NK Allround 2019!
Jade en Saffron op het NK Allround 2019!
Jade en Saffron op het NK Allround 2019!

Vorige artikel

HIJC BitWise pupillen interclub
HIJC BitWise pupillen interclub
HIJC BitWise pupillen interclub

x