Naar hoofdcontent

Drie keer zilver voor HIJC-ers in finale NK SPA

De Coolste Baan van Nederland in het Olympisch Stadion in Amsterdam was het decor voor de finale van de NK Scholenploegenachtervolging. Vijf ploegen met HIJC-ers waren er met hun schoolteam aanwezig.

 

Drie keer zilver voor HIJC-ers in finale NK SPA

Het was niet alleen een coole baan, het was een hele koele baan, het vroor dat het kraakte en de gevoelstemperatuur was -7 C. Iedereen had dus veel kleren aan, maar de voeten in de schaatsen werden erg koud! Gelukkig ging gedurende de dag de zon schijnen en werd het prachtig schaatsweer. 

Er stonden vijf schoolteams met leden van de Hengelose IJsclub in de finale.

  • Het herenteam van OSG Hengelo (Luc Brinkcate en Bas Huttenhuis) kwam na twee omlopen bij de top vier en mocht daardoor meedoen aan de finale-ritten. Hier wonnen ze een zilveren medaille.
  • Zowel het damesteam van het Twickel (Jade Groenewoud en Emma Wolters) als het damesteam van OSG Hengelo (Roos ten Dolle, Amée Hollanders en Tessa Huttenhuis)  deden het erg goed in de eerste omloop, maar gingen beiden door een val in de tweede omloop niet door naar de finale-ritten.
  • In de catagorie 18+  waren slechts twee damesteams en twee herenteams die meededen in Amsterdam. De teams van Chantal Huizing (Saxion) en Ruben Blenk en Nigel Klaver (Johan Cruijff College) hoefden daardoor geen twee omlopen te rijden maar stonden gelijk in de finale. Het waren hele spannende races waar beide teams op het nippertje verslagen werden en dus de tweede plek behaalden.

Een video van de finale ritten staat op de facebookpagina van Supporter van Sport:
https://www.facebook.com/supportervansport/videos/1579358622184212/

En dan nog een bedankje aan HIJC-trainer Jan Yntema die, terwijl hij al met pensioen is, toch weer als coach meeging voor OSG Hengelo!

 

 

Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

KPN Cup op IJsbaan Twente
KPN Cup op IJsbaan Twente
KPN Cup op IJsbaan Twente

Vorige artikel

Aankondiging pasavond clubkleding: zomerkleding
Aankondiging pasavond clubkleding: zomerkleding
Aankondiging pasavond clubkleding: zomerkleding

Naam:
Email:
Onderwerp:
Bericht:
x