Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

Trainingskamp Osnabrück

Van 1  t/m 3 september 2017 zijn wedstrijdgroep 1 en 2 op trainingskamp naar  Osnabrück geweest.

Trainingskamp Osnabrück

Vrijdag 1 september gingen wedstrijdgroep 1 en 2 op fietskamp per fiets naar Osnabrück.
De groepen vertrokken 's morgens om 10.30 uur i.v.m. de weersomstandigheden. Bij de parkeerplaats bij BWO verzamelden de rijders en begeleiders zich. Wedstrijdgroep 1 en 2 gingen elk apart met hun begeleiders weg.

Wedstrijdgroep 1 had de luxe van twee trainers, Jeroen Lammerink en Marijke Goeree. Zij gingen op pad met vier heren en zeven dames. De tocht zou ongeveer 100 km lang zijn. Omdat het wegdek hier en daar nog erg nat was, hadden we dit keer drie lekke banden. Maar naast de lekke banden had de groep ook nog te maken met een derailleurwieltje, dat spontaan van de fiets sprong en ook nog teruggevonden werd. Wim Verkerke die met de auto reservemateriaal naar Osnabrück bracht, werd gebeld en de coördinaten doorgegeven, waarna hij naar de plek reed, waar het voorval zich voor deed.
Om de rest van de rijders niet te veel te laten afkoelen zijn zij onder begeleiding van Marijke verder gereden en heeft Jeroen gewacht en de fiets weer gerepareerd. Wim heeft ze naar de groep teruggereden om zo samen verder te gaan.
Er zou een tussenstop gehouden worden maar door een miscommunicatie is de plek niet aangedaan. Omdat de brandstof bij velen opraakte hebben we in Neu Kirchen een bakker aangedaan. Heerlijke appeltaart ging er bij de rijders in en zo konden we na de sanitaire stop verder rijden.

In Osnabrück aangekomen werden de kamers verdeeld en de fietsen nagekeken en schoongemaakt. Kamers ingericht en een douche genomen. Om 18.00 uur was er een warme maaltijd, om 20.00 uur zijn de beide groepen het centrum van Osnabrück in gelopen. Dat was een pittige wandeling van 3,5 km. en eindigde in het centrum bij de Mac. Voor de meesten wat te drinken maar een enkele rijder had trek in een warme hap. Rond 22.00 uur waren we weer terug en werd er nog wat nagepraat, 23.00 uur vertrok iedereen naar zijn bed.

Zaterdag werd iedereen om 8.30 uur aan het ontbijt verwacht. Daar maakten we tevens een lunchpakket omdat we niet wisten hoe laat we terug zouden zijn.
Er was voor wedstrijdgroep 1 een route van 70 km uitgestippeld, de leiding besloot dat de heren van wedstrijdgroep 1 met groep 2 mee ging, zodat het niveau meer gelijk verdeeld was. De dames gingen vol goede moed op pad. Ze fietsten de route geheel uit, heuveltje op heuveltje af, er zaten een paar venijnige bultjes tussen. De route ging langs de tijdrit die voor zondag op het programma stond. Zo kon iedereen inschatten wat ze zondag te wachten zou staan. Een mooie tocht zonder obstakels of malheur. Terug bij de jeugdherberg zijn de fietsen schoongemaakt en nagekeken, hier en daar was er een krakende ketting.
Voor de zaterdag stond ook nog een droogtraining na het eten op het programma. De hele dag was het goed weer, maar na het eten is het begonnen te regenen, waardoor de droogtraining niet door kon gaan. Dus was er tijd voor de rijders om zelf wat te doen.

Zondagmorgen eerder opstaan, kamers opruimen en ontbijten. Daarna fietsen naar de steenfabriek om daar de tijdrit te rijden. Hier werd goed gereden, een klim van een 2 km.
Daarna terug naar de jeugdherberg om te douchen en te wachten totdat alle auto uit Nederland aanwezig waren om de terugtocht te aanvaarden,

Jeroen Lammerink en Marijke Goeree
Wedstrijdgroep 1

Op 20 oktober zullen wedstrijdgroepen 1 en 2 en de opleidingsgroep naar Erfurt gaan voor een schaatstrainingskamp!

 

 

Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Uitslagen Run-Bike-Run Delden 2017
Uitslagen Run-Bike-Run Delden 2017
Uitslagen Run-Bike-Run Delden 2017

Vorige artikel

Nieuwsbrief september
Nieuwsbrief september
Nieuwsbrief september