Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

Verslag Hyro Sports- en Recreantenmarathon

De eerste marathons voor de jeugd en voor de recreanten zijn verreden. Zaterdag 10 november was de dag voor de schaatsers van de lange adem. Er was veel deelname bij de Hyro Sports Jeugdcompetitie. Bij de recreanten deden er drie HIJCers mee. Hieronder een verslag van Ilona van Dijk en Guido Gosselink.

Verslag Hyro Sports- en Recreantenmarathon

Er waren deze keer veel inschrijvingen bij de Hyro jeugdmarathon, dat is fijn. Inschrijving is dit seizoen gratis.

Deelnemers van de Hengelose IJsclub

Jongens Pupillen C:

  • Thijmen Strootman en Tom Kromhout van der Meer

Jongens Pupillen A:

  • Rens Gosselink

Dames Junioren C:

  • Wieke Roemaat, Annemarie Gosselink, Jade Groenewoud, Emma Wolters, Tess ten Dolle en Saffron Nijenhuis

Bij de dames junioren C was het erg spannend. Er waren veel spannende momenten. Emma Wolters viel helaas maar heeft toch de rondjes uit gereden en dat is klasse. 
Op sommige momenten was er nog wat geduw en getrek.

Heren Junioren C:

  • Luc Brinkcate en Roan Lammertink
     

Podiumplaatsen voor de HIJC

Jongens pupillen A:

2e - Rens Gosselink

Dames junioren C:

1e - Jade Groenewoud
2e - Saffron Nijenhuis

Heren junioren C:

2e - Luc Brinkcate
3e - Roan Lammertink

Ilona van Dijk

 

Marathonnen met de familie Gosselink

Maar liefst drie leden van de familie Gosselink waren zaterdag 10 november aanwezig bij de marathons op IJsbaan Twente. Rens en Annemarie reden de jeugdmarathon en Guido deed mee aan de recreantenmarathon. Hieronder hun verslag:

Rens zat de hele wedstrijd goed voorin, moest in de laatste ronde wel Mats van der Heijden voorlaten. Hij werd zodoende 2e bij de pupillen A. Een goed begin van de marathon competitie!

Annemarie reed telkens weer het gat dicht als vooraan gas werd gegeven en het weer wat stil viel. In de laatste rondes kon ze nog een valpartij ontwijken en werd 9e totaal. Ze zat er nu veel dichter op dan afgelopen jaar, een stap vooruit gezet!

Bij de recreanten reden we 10 ronden in peloton, toen ben ik gedemareerd en kreeg wat mensen mee. Echt serieus overnemen gebeurde niet en zo kwam het peloton weer terug. Vervolgens de laatste ronde als eerste ingegaan en goed de binnenbocht dicht gehouden. Jeroen Veldhuis (SIJE) en vooral Stefan Siderius (HIJC) sprintten op het rechte stuk voorbij. Stefan won, ik werd derde. Dus tweemaal HIJC op het (virtuele) podium!

Guido Gosselink
 

Wil je ook eens meedoen met een marathon? De volgende jeugd- en recreantenmarathon is 22 december meteen na de langebaan pupillenwedstrijd. 
 

Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

HIJC BitWise Junioren Interclub
HIJC BitWise Junioren Interclub
HIJC BitWise Junioren Interclub

Vorige artikel

Tessa en Job bij de Residentie Cup
Tessa en Job bij de Residentie Cup
Tessa en Job bij de Residentie Cup