Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

Verslag wielertijdrit Dronten

Afgelopen zaterdag is een grote delegatie van HIJC gestart bij de wielertijdrit Dronten. Een gezellig en sportief evenement.

Verslag wielertijdrit Dronten

Het was al vroeg verzamelen bij van der Valk in Hengelo. Om 7.15 uur vertrokken we met een stuk of 5 auto's richting Lelystad. Daar midden in de polder kwamen we aan bij een restaurant waar we ons konden inschrijven.

De organisatie was prima geregeld en alle HIJC deelnemers konden na elkaar starten. Behalve ondergetekende dan, want ik besloot pas later om toch ook maar een ronde mee te fietsen met de individuele tijdrit. Dat was een pittige opgave. 

In de polder is de wind altijd een factor om rekening mee te houden. Dat werd nog eens benadrukt door de windmolens die overal om ons heen stonden. We gingen van start met de wind in de rug, halverwege het 14.5 km lange parcours draaide je steeds een stukje meer tegen de wind in om het laatste stuk deze vol tegen te hebben.

Al met al duurde het zo'n 25 minuten om de ronde te rijden. Lang genoeg om helemaal gesloopt over de finish te komen. Achteraf had ik de race niet goed opgebouwd en ook nog in een veel te zware versnelling gereden, maar alle begin is moeilijk zullen we maar denken.

Hier vindt u de uitslagen van de individuele tijdrit,
Extra vermeldenswaardig is dat bij de damespupillen Anne Bekhuis eerste werd en Tessa Huttenhuis tweede. Prima prestaties van onze HIJC dames!

In de middag stond de ploegentijdrit op het programma. Er werd keihard gefietst door alle deelnemers en voor de toeschouwers viel er genoeg te kijken. Van beginnende wielrenners (m/v) tot veteranen die met de prachtigste materialen aan de start verschenen en verrassend snel langs kwamen scheuren in deze wedstrijd die over 2 rondes werd gereden.

Hier vindt u een link naar de einduitslag van de ploegentijdrit.
De ploeg van onder andere Ruben Blenk en Justin Dickson werd eerste bij de Junioren A Heren.

Ton Rijsman heeft nog een heleboel leuke foto's geschoten.
Deze kunt u vinden op de foto-pagina.

 

Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

GROTE CLUBACTIE 2014
GROTE CLUBACTIE 2014
GROTE CLUBACTIE 2014

Vorige artikel

Huldiging HIJC-leden
Huldiging HIJC-leden
Huldiging HIJC-leden