Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

Zeer geslaagde Open Dag Combibaan

De Combibaan Hengelo zag er feestelijk uit bij de start van de Open Dag, zaterdag 12 april 2014.

Zeer geslaagde Open Dag Combibaan

Picknicktafels met parasols op het plein bij het clubgebouw, een springkussen voor als er niet geskeelerd wordt en een openingsnummer van Stepteam Twente.

Zon en weinig wind voorspelden een heerlijke dag.

KPN Junior Schaatsclub van de KNSB verzorgde deze dag 3 Inline Skate-clinics voor basisschooljeugd en HIJC pupillen. Onder leiding van instructeur Marcel Dukino leerden de kinderen om veilig te skeeleren. Maar ook de bochtentechniek kwam uitgebreid aan bod. Heel spannend was het skeeleren over een schans. Iedereen was razend enthousiast.

Marcel werd ondersteund door een aantal HIJC trainers.

Ondertussen werd de belangstelling in de loop van de dag steeds groter. ’s Middags was het aardig druk en alle nieuwe zitplaatsen bezet. Koffie , ranja en lekkere hapjes waren voorradig en men kon bij de kramen van Vision Sport en Brama mooie spullen bekijken op het gebied van skeeleren en fietsen.

Naast de KPNclinics was er nog een mogelijkheid om te skeeleren o.l.v. HIJC trainers.

Pupillen en ouders hebben uitleg gekregen over de looptraining en natuurlijk hebben ze meegedaan aan de aansluitende training in het Weusthagpark rondom de Combibaan.

’s Middags om twee uur mochten  de jongeren van de Wedstrijdgroepen laten zien wat ze de afgelopen jaren hebben geleerd van hun skeelertrainers. Met een behoorlijke snelheid maakten zij hun rondes en voerden de oefeningen behendig uit. Het zag er mooi uit.

Aan het eind van de middag was er voor de volhouders nog een mogelijkheid om vrij te skeeleren.

We hopen dat alle HIJC pupillen deze zomer mee gaan doen aan de skeelertrainingen die starten op maandag 12 mei en pupillen vanaf 10 jaar kunnen ook meedoen aan de looptrainingen op woensdag vanaf 14 mei.  Kijk op de HIJC-site bij: Droogtraining en Skeeleren. Start van beide trainingen 18.30u-19.30uur.
Zo bouw je in de zomer een conditie op die je van pas komt bij de wintertrainingen. Zit je in trainingsgroep 5 of hoger? Dan verwachten we je in ieder geval op de zomertrainingen.

Nieuw dit seizoen: voor niet leden is er een mogelijkheid om mee te doen aan een skeelerclinic-serie van 10 lessen van een uur voor €60,- (zie: Skeelerclinics). Voor kinderen t/m 13 jaar is de start op maandag 12 mei om 18.30u.

De Open Dag was een zeer geslaagde dag mede door de inzet van alle vrijwilligers van de HIJC; de trainers, assistent trainers, de natuurijsbaancommissie, de evenementencommissie , het pupcoteam en het bestuur: met z’n allen hebben we er een leuke dag van gemaakt. Allemaal bedankt!

Foto's van de Open Dag staan in het HIJC fotoalbum

 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Skeelerclinic met Michel en Ronald Mulder
Skeelerclinic met Michel en Ronald Mulder
Skeelerclinic met Michel en Ronald Mulder

Vorige artikel

Programma Open Dag Combibaan
Programma Open Dag Combibaan
Programma Open Dag Combibaan