Naar hoofdcontent

Overkomer

Time flies when you are having fun

De aftrap van het seizoen

De start van het schaatsseizoen eind september was geweldig. Met z’n allen hopen op een volledig schaatsseizoen, zonder onderbrekingen door Corona. Ook mijn groep had er veel zin in. De groepsomvang was zodanig groot dat het verstandig was om te splitsen in een snelle groep en een nog iets snellere groep. Linda was bereid om de snelle groep onder haar hoede te nemen. De iets snellere groep mocht onder mijn bezielende leiding gaan trainen.

Het is leuk om te ervaren hoe een diversiteit aan rijders samen schaatsen en plezier beleven aan het uitoefenen van deze sport. De jongste rijders mengen  als vanzelfsprekend met de wat oudere schaatsers. Tussen de intensieve blokje door wordt er aardig wat af geklets en geouwehoerd.

Time flies when you are having fun

Het perspectief: donkere wolken boven de IJsbaan
De vooruitzichten voor de ijsbaan Twente waren afgelopen seizoen niet rooskleurig. In september dacht ik dat sluiting van de baan niet zo’n vaart zou lopen. Naarmate het seizoen vorderde en de energieprijzen stegen, werd ik wat minder optimistisch. Eind januari kwam er vanuit Luc Vinkenvleugel, ook bekend van de RondenTeller app, een petitie initiatief: “Behoud van de ijsbaan Twente”. Binnen no time werd de petitie meer dan 2.000 keer ondertekend. Op 15 februari stond de teller op 5.393 ondertekeningen. Gelukkig kwam begin februari het verlossende nieuws: de Twentse gemeenten zijn bereid om samen met de gemeente Enschede de baan voor het komende seizoen open te houden. Hopelijk is dit geen uitstel van executie en wordt er een structurele oplossing gevonden. Luc gaat de petitie aanbieden aan de wethouder van sport van Enschede.

Natuurijs
Half december konden we na een paar nachten flinke vorst op onze combibaan schaatsen. De inspanningen van alle vrijwilligers zorgden ervoor dat wij van donderdag tot en met zondag op de baan aan de Van Alphenstraat konden schaatsen. Er lag een uitstekende ijsvloer, de sfeer was uitstekend en de clubkas weer een beetje gespekt.

Tweede helft schaatsseizoen
Nadat we de ijzers weer hebben geslepen, gingen we weer schaatsen op de binnenbaan. Het ijs in de hal is prima en we hoeven niet meer tegen de wind in te schaatsen. Na de kerst lijkt het alsof de tijd nog sneller voorbij vliegt, het schaatsseizoen nadert met rasse schreden het einde. Nog even en we kunnen onze krachten meten bij de enige echte Twentse Winter Triathlon, zaterdag 11 maart. Als je zelf niet deelneemt of niet als vrijwilliger een bijdrage levert, kom dan de sporters aanmoedigen.

FC Twente – Ajax
Af en toe hebben wij schaatsers ongemak van wedstrijden in de Grolsch veste. Zo ook bij de bekerwedstrijd van 9 februari. Ik had al een aantal afmeldingen van rijders ontvangen, wintersport, reis naar Mexico, prille liefde op bezoek, allemaal legitieme redenen om de schaatstraining over te slaan. Maar…. Oscar en Peter, die wilden FC Twente kijken. Het kwartje viel bij mij pas erg laat. Ik adviseerde de heren om vooral met de fiets te komen. Ik snap natuurlijk niet dat je de voorkeur geeft voor een vervelend potje voetbal, boven een schaatstraining. Volgens mij was het voor het eerst in mijn trainersloopbaan dat ik geen (ja echt nul) schaatsers had om training aan te geven. Als bij toeval was George verhinderd en mocht ik zijn groep overnemen. Want, training geven is erg leuk, maar dan moet er wel iets te trainen zijn.

Clubkampioenschappen
Ook een klein aantal recreanten durfden het aan om hun krachten te meten tijdens de clubkampioenschappen. Zowel Jorrit als Triston reden op beide afstanden een PR. Altijd mooi om te ervaren dat, zelfs als de jaren gaan tellen, er nog sneller kan worden gereden.

Fietstraining
Nog even geduld en dan kunnen we weer op de racefiets. Het trainingsprogramma start op donderdag 30 maart. De eerste donderdag na ingaan van de zomertijd. We fietsen in principe in drie groepen, de snelle, de snellere en de snelsten. Voor het programma zie het koelkastmodel op de site.

Ellie Scholten

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Nieuws van de G-toppers
Nieuws van de G-toppers
Nieuws van de G-toppers

Vorige artikel

Het HIJC Wedstrijdsecretariaat zoekt versterking
Het HIJC Wedstrijdsecretariaat zoekt versterking
Het HIJC Wedstrijdsecretariaat zoekt versterking