Naar hoofdcontent

Overkomer

Wedstrijdgroep 1 goed van start!

Inmiddels is het zomerseizoen alweer twee maand onderweg en zijn alle groepen weer lekker aan het trainen. Zo ook wedstrijdgroep 1!

Wedstrijdgroep 1 goed van start!

Deze wedstrijdgroep is voortgekomen uit de opleidingsgroep van vorig jaar en daarbij zijn er nog 3 nieuwelingen bij gekomen vanuit de pupillengroep 7, genaamd Jildou van Felius, Aniek Hesselink en Roan Lammertink. Verder is ook Chantal Huizing bij de groep gekomen vanuit de HIJC-marathongroep. Al met al een mooie groep van 10 rijders/rijdsters.

Na vorige winter een goed schaatsseizoen gehad te hebben stond de maand april grotendeels in het teken van rust en het opladen voor het nieuwe seizoen. Zo zijn we 22 april gestart met de eerste fietstraining en trainen we vanaf 8 mei weer op ons vertrouwde programma van 4x per week. Twee keer fietsen, één keer skeeleren en één droogtraining.

Ondertussen zijn we dus alweer twee maanden op weg en is het goed te merken dat de conditie de goede kant op gaat en dat de schaatsgerelateerde passen, sprongen en balansoefeningen weer steeds makkelijker gaan.

Op zondag 10 juni is er in het kader van de open dag van Combibaan Hengelo een trainingsdag georganiseerd. Deze dag zijn we gestart met een fietstraining vanaf de combibaan. Een goede twee uur fietsen en een aantal viaductsprintjes later kwamen we weer terug bij de combibaan. Hier stond er voor ons, maar ook voor de andere wedstrijdgroepen een lekkere lunch klaar. In de middag vond er nog een training van Jorien Voorhuis plaats, wat een zeer leerzame en leuke ervaring was.  Onder het toeziend oog, en met uitleg van Jorien zijn er eerst meerdere schaatsgerelateerde oefeningen gedaan en is er tot slot nog een half uurtje getraind op de skeelers. Al met al een hele leuke dag met daarbij een heerlijk weertje.

Het weekend hierna hebben we met wedstrijdgroep 1 nog een extra trainingsdag gehad op zaterdag 16 juni welke in het teken stond van de schaatstechniek. Deze dag zijn we gestart met een uitgebreide warming-up met aansluitend een skeelertraining. Tijdens deze training zijn er opnamen gemaakt van alle rijders/rijdsters. Direct aansluitend op de skeelertraining hebben we deze beelden dan ook bekeken. Door jezelf weer ééns op beeld te zien skeeleren en dit dan samen met de trainers (ikzelf en Dennis Winters) te bespreken komen er altijd mooie aandachtspunten naar voren. Het ziet er namelijk vaak toch anders uit dan dat het voelt J. In de middag hebben we de trainingsdag afgesloten met een droogtraining.

Concluderend kan ik niet anders zeggen dan dat we een goede start hebben gemaakt waarbij we zichtbaar steeds een stukje beter worden en er een goede focus aanwezig is bij de rijders en rijdsters om beter te gaan schaatsen en goed te trainen.

 

Jelle Bok

 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Nieuws van de G-toppers
Nieuws van de G-toppers
Nieuws van de G-toppers

Vorige artikel

Nieuwe sponsorcommissie
Nieuwe sponsorcommissie
Nieuwe sponsorcommissie