Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

3e Ten Tusscher Jeugd Marathon

Zaterdag 10 januari werd de derde Ten Tusscher Jeugd Marathon verreden op IJsbaan Twente. Dit was tevens het moment waarop werd geselecteerd voor het NK jeugd marathon later dit jaar in Breda. Een spannende wedstrijd dus.

3e Ten Tusscher Jeugd Marathon

Aniek Hesselink reed als enige HIJC pupil mee bij de C pupillen. Aniek ging heel goed van start want de eerste twee rondjes reed ze op kop van het peloton! Helaas kon ze dit niet voortzetten en eindigde ze in de staart van het peloton.

Bij de B pupillen reden Sydney Oolbekkink, Bas Kromhout - van der Meer en Bas Huttenhuis mee. Het peloton bleef aardig bij elkaar tot Bas Huttenhuis er drie rondjes voor het einde vandoor ging. De achtervolging op hem werd ingezet, maar hij kon uit de greep van het peloton blijven. Bas Huttenhuis werd  1e en Bas Kromhout - van der Meer eindigde met een goede eindsprint als tweede.

Maud Jongman was de enige deelneemster van de HIJC bij de A pupillen. Tijdens deze wedstrijd bleef  het peloton de hele wedstrijd compact en werd behoorlijk naar elkaar geloerd. In de laatste ronde spurtte Maud naar een mooie tweede plaats.

De C junioren waren goed vertegenwoordigd door de HIJC.
Bij de C junioren meisjes reden Nadine Schipper, Anne Bekhuis en Ceri Riddering mee. Er werd hard gereden. Na een aanval van Ceri ging Anne helaas onderuit en kon niet meer bij het peloton komen. Ceri eindigde in de eindsprint op de 2e plek.
Bij de C junioren jongens reden Lasse Klaas en Holger van Poppelen mee. Al snel brak het peloton in tweeën. Holger zat met nog twee andere jongens in de achtervolgende groep.  Lasse reed met nog twee anderen in de kopgroep. Het was een spannende race waarbij er ook nog een valpartij was. Lasse werd tijdens de laatste 100 meter nog ingehaald en eindigde op een mooie tweede plaats.

De eersten van het klassement tot nu toe mogen op 21 februari meedoen aan het NK jeugd marathon in Breda.
De volgende wedstrijd van de Ten Tusscher Jeugd Marathon competitie is tevens de finale en wordt verreden op zaterdag 28 februari in Enschede.

Een impressie van de marathon staat in het fotoalbum.

 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Gewestelijk kampioenschap meisjes pupillen
Gewestelijk kampioenschap meisjes pupillen
Gewestelijk kampioenschap meisjes pupillen

Vorige artikel

Jurycursus 2015
Jurycursus 2015
Jurycursus 2015