Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

Ellenkamp verslaat Wust op 100 meter tijdens ISU World Cup

Op 1 oktober 2018 daagde Maartje Ellenkamp Ireen Wust uit in het kader van Play unified. Al snel laat Ireen via Twitter en later bij het radioprogramma Staat van Strasse weten dat ze de uitdaging met Maartje aangaat. Afgelopen zondag, 16 december was het dan eindelijk zover, Ellenkamp vs Wust is verreden tijdens de ISU World Cup in een bomvol Thialf en maartje won in een nek aan nek race!

Ellenkamp verslaat Wust op 100 meter tijdens ISU World Cup

Nadat Maartjes filmpje, met daarin de uitdaging voor Ireen Wust, online was gegaan kwam er al snel een reactie dat Ireen de uitdaging aan zou gaan. Maar toen moest er een moment gevonden worden waarop de grote wedstrijd plaats zou vinden. 16 december zou de datum worden. De nacht voordat het zou gebeuren was een slapeloze nacht, voor Maartje maar waarschijnlijk ook voor Ireen. 

De dag begon met een ontvangst in Thialf voor Maartje, haar coach Rieke en de andere aanwezigen van Special Olympics. Intussen verzamelden de fans van Maartje zich al wat gespannen op de tribunes. Tijdens de pauze werd het filmpje met de uitdaging van Maartje getoond en kregen de bezoekers uitleg over de uitdaging. Maar.... rond 15.00u kwam het bericht dat Ireen Wust niet zou starten op de 3000 meter. Er ontstond lichte paniek, want waarom startte Ireen niet? Was ze ziek? Was ze nog wel in Thialf? Gelukkig mocht Maartje rond 16.00u naar het middenterrein komen, waar al snel Ireen Wust en ook Kjeld Nuis aankwamen (Kjeld Nuis zou tegen Sara Oud gaan schaatsen). Super fijn dat Ireen er was! Na de kennismaking moest er natuurlijk wel een handtekening op de oranje pet van Maartje gezet worden. Ireen wilde ook graag een handtekeing van maartje op de Play Unified bal, als aandenken aan deze bijzondere wedsstrijd. 

En toen het grote moment. De schaatsen gingen aan, Maartje en Ireen reden onder begeleiding van zeer bemoedigende woorden van de speaker van Thialf naar hun startplek. Maartje startte in de binnenbaan en had meteen een voorsprong. Ireen moest goed haar best doen om Maartje bij te houden. Het werd erg close, maar uiteindelijk won Maartje de 100 meter van Ireen in een bomvol Thialf! Wat hebben alle supporters van Maartje geklapt en gejuigd! 

Maartje heeft enorm van deze dag genoten waarbij ze heeft mogen strijden tegen haar idool. Special Olympics heeft dit echt super goed georagniseerd en heeft Maartje laten stralen en tevens honderden bezoekers van de ISU World Cup kennis laten maken  met Special Olympics en Play Unified zodat we weer een stapje in de richting zetten van een incusieve samenleving. 

Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

NK Junioren Sprint/Afstanden/Teamsprint
NK Junioren Sprint/Afstanden/Teamsprint
NK Junioren Sprint/Afstanden/Teamsprint

Vorige artikel

Nieuwe clubkleding
Nieuwe clubkleding
Nieuwe clubkleding