Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

Special Olympics groot succes voor de Hengelose IJsclub

In het weekend van 10 tot en met 12 juni vonden de nationale spelen van de Special Olympics plaats in Twente en uiteraard was de Hengelose IJsclub goed vertegenwoordigd.

Special Olympics groot succes voor de Hengelose IJsclub

Op vrijdagavond werden de spelen geopend, hierbij mocht Maartje samen met Kjeld Nuis de eed (Ik ga voor de overwinning, maar door mijn inzet ben ik al een winnaar) uitspreken. 

Zaterdagochtend vertrokken Hanz en Annelien al vroeg richting de skeelerbaan in Rijssen, Maartje volgde kort daarna. Op de baan aangekomen werd eerst de divisioning gereden. Dit houdt in dat de sporters de afstanden waar ze zich voor hebben opgegeven rijden en een tijd krijgen. Op basis van die tijd worden er na gelijkwaardige groepen ingedeeld, de leden uit die groep strijden dan tegen elkaar in de finale. De finales waren in de middag en enorm spannend. Het geheel werd door de speakers Mark van der Dijk (SSV Rijssen) en Henk Jan Kerkhof aan elkaar gepraat en ook was er een heus dweilorkest dat voor een hele goede sfeer zorgde bij het publiek en de sporters. Uiteindelijk hebben Hanz, Annelien en Maartje 5 medialles in de wacht gesleept op he tonderdeel skeeleren. 

  • Hanz won zilver op de 500m en brons op de 1000m
  • Annelien won zilver op de 300m en de 500m
  • Maartje won zilver op de 100m

Voor de skeeleraars zat het er op, maar zondag mocht Maartje ook nog meedoen aan het onderdeel framerunning in Hengelo. Dit onderdeel heeft Maartje zelf op de kaart gezet bij de Special Olympics, dus ze moest wel even laten zien dat ze het ook kan. En inderdaad Maartje was enorm gedreven en haalde op de 100m en op de 200m een gouden medialle. Hiermee kwam het medialle aantal in totaal op 7 stuks. 

Wat hebben Maartje, Hanz en Annelien het goed gedaan! Maar dat hadden ze niet gekund zonder de hulp van hun coaches Rieke en Herman, hun familie en vrienden. Gelukkig stond de Special Olympics ook even stil bij de rol van de coaches en daarom kregen Rieke en Herman ook een mooie medaille. 

In ons fotoalbum vind je een aantal mooie foto's die gemaakt zijn door Henk Jan Kerkhof, de fotografen van de Special Olypics, Rieke en Marike.

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

ALV Hengelose IJsclub
ALV Hengelose IJsclub
ALV Hengelose IJsclub

Vorige artikel

25 juni Run-bike-run in Deurningen
25 juni Run-bike-run in Deurningen
25 juni Run-bike-run in Deurningen