Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

Fantastisch weekend Nationale Spelen

Dit weekend stond voor de G-groep de Special Olympics Nationale Spelen op het programma. Het mooiste event van Special Olympics Nederland, welke elke 2 jaar gehouden wordt.

Fantastisch weekend Nationale Spelen

Hanz, Annelien, Anne en Maartje deden mee aan de skeelerwedstrijden van de Special Olympics Nationale Spelen en ook Arno was mee.

Na vertrek vrijdag uit Hengelo op naar Groenlo.
Daar sliepen we dit weekend, op vakantiepark Marveld. Bij binnenkomst grote blijdschap want, nadat we de vorige twee spelen in grote lawaaiige tenten sliepen, hebben we nu een super de luxe huisje inclusief bubbelbad!

Nadat het huisje verkend was op naar de bussen want om 18:30 uur begon de openinsceremonie in Graafschapstadion De Vijverberg. Onderdeel van de opening is altijd een atletenparade waarbij de atleten achter elkaar het station inlopen. Dat hebben wij dan ook gedaan. Erg bijzonder.
Jarno mocht, in plaats van meelopen met het HIJC team, meelopen met de Torch Run: Het Olympische vuur dat binnen wordt gebracht. Hij deed dat samen met alle andere aanwezige leden van Team NL, die volgend naar in Abu Dhabi meedoen aan de Special Olympics World Summer Games.
Na afloop van de ceremonie was het snel in de bus weer naar Groenlo en op tijd naar bed zodat we zaterdag weer konden vlammen.

Zaterdag was het vroeg op en snel ontbijten want om 8:30 uur gingen we de deur weer uit, op naar de skeelerbaan in Groenlo. Onder het genot van een stralende zon hebben onze rijders prima tijden neergezet. De gereden tijden werden gebruikt om voor zondag een indeling te maken voor de finales.
Iedereen genoot erg van het skeeleren en ook van de onderlinge contacten met elkaar. Omdat het g-skeeleren een relatief kleine sport is kennen we de deelnemers en coaches van de andere verenigingen goed.

Omdat we lekker gezweet hadden zijn we na terugkomst op Marveld gelijk het zwembad ingedoken. Wat een genot dat dat kon. Hierna hebben we in het huisje het bubbelbad gevuld en hebben we nog even kunnen ontspannen voordat we aan het avondprogramma begonnen. Dit programma bestond uit avondeten, Healty Athletes (een gezondheids- en ontspanningsprogramma) en feestavond. Omdat de oogjes al snel klein begonnen te worden zijn we wel op tijd naar bed gegaan.

Zondag stonden de finales op het programma en bij bijna alle ritten was het spannend. Uiteindelijk hebben de HIJC’ers de volgende uitslagen gereden:

  • Hanz: Goud en PR (300 meter) en Brons en PR (500 meter)
  • Annelien: 2x Zilver (300 meter en 500 meter)
  • Anne: 2x Zilver en 2x PR (300 meter en 500 meter)
  • Maartje: Goud (300 meter) en Zilver (500 meter)

We kijken terug op een fantastisch weekend gezelligheid en skeeleren! Iedereen bedankt voor de support!

 

  • Aantal weergaven (3366)
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

WeustDag geslaagd!
WeustDag geslaagd!
WeustDag geslaagd!

Vorige artikel

Uitslag VisionSports competitie Haaksbergen
Uitslag VisionSports competitie Haaksbergen
Uitslag VisionSports competitie Haaksbergen