Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

HIJC: óók voor mensen met een lichamelijke beperking!: RaceRunning

De Hengelose IJsclub (HIJC) is van mening dat iedereen moet kunnen sporten. Wij willen een RaceRunning groep starten voor mensen met een lichamelijke beperking, om samen lekker actief bezig te zijn. Ben jij, of ken jij iemand met een lichamelijke beperking, die graag wil bewegen in de buitenlucht. Kom dan 16 juni tussen 11:00 en 16:00 uur naar de open dag van de Hengelose IJsclub aan de van Alphenstraat 17 om een RaceRunner uit te proberen.

HIJC: óók voor mensen met een lichamelijke beperking!

Sport is belangrijk en iedereen moet kunnen sporten. Naast de reguliere trainingen van de HIJC hebben we daarom al jaren een G-groep. Deze groep bestaat uit een groep enthousiaste sporters met een verstandelijke beperking die in de winter schaatst op IJsbaan Twente in Enschede en in de zomer traint op de skeelerbaan van Combibaan Hengelo.  

Als vereniging zouden wij graag ons aanbod uitbreiden, zodat ook mensen met een lichamelijke beperking bij ons kunnen sporten. In deze zoektocht zijn we in aanraking gekomen met RaceRunning. Een RaceRunner is een soort driewielfiets, zonder pedalen maar met een borststeun waarmee mensen met een lichamelijke beperking kunnen lopen of zelfs rennen. De RaceRunner is een geweldig sporthulpmiddel voor kinderen en volwassenen die in het dagelijks leven een kruk, rollator of zelfs rolstoel nodig hebben voor hun mobiliteit. De RaceRunner is voor deze groep zeer geschikt om conditie te onderhouden en te verbeteren en om aan een sportactiviteit te kunnen deelnemen.

Omdat de Hengelose IJsclub in de zomer traint op een prachtige skeelerbaan die zeer geschikt is voor de RaceRunner, zien wij als vereniging mogelijkheden om onze zomeractiviteiten uit te breiden met RaceRunning. Zodat iedereen met een beperking bij ons kan komen sporten.

Ben je geïnteresseerd dan zien wij je graag op 16 juni op onze open dag!
Wil je graag meer informatie neem dan contact op met:
Gerlinda Huizing: 074-8538003
meer lezen over RaceRunning: https://racerunning.nl/
Kijken hoe RaceRunning gaat: https://youtu.be/ygDOviMhjjE

Open Dag Hengelose IJsclub
16 juni van 11:00 uur tot 16:00
op Combibaan Hengelo (Weusthagpark)
van Alphenstraat 17 
Hengelo

Documenten om te downloaden

Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Uitnodiging Tijdrit SC Ootmarsum
Uitnodiging Tijdrit SC Ootmarsum
Uitnodiging Tijdrit SC Ootmarsum

Vorige artikel

HIJC Club Dag - BBQ
HIJC Club Dag - BBQ
HIJC Club Dag - BBQ