Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

Nieuw clubhuis HIJC?

Tijdens de ALV van maandag 5 juli 2021 komt voorzitter Bob Groenwoud met een interessant nieuwtje: De besturen van de tennisvereniging Weusthag en de Hengelose IJsclub zijn met elkaar in gesprek om het terrein anders in te richten en daar hoort voor HIJC een nieuw clubhuis bij. 

Nieuw clubhuis HIJC?

Maar hoe zit het nu? Tennisvereniging Weusthag heeft aangegeven graag twee padelbanen (blauwe vlakken op tekeningen) te willen aanleggen op hun terrein. Hiervoor willen zij dan hun kleedruimten en het speeltuintje opofferen. Probleem zou dan wel zijn, dgezien de afmetingen van de banen, dat deze  strak tegen ons clubhuis zouden komen te liggen. Dit lijkt niet wenselijk.

Inmiddels zijn er al meerdere gesprekken geweest tussen HIJC en tennisvereniging Weusthag en is het plan ontstaan om te onderzoeken of het haalbaar is om de kleedruimten van de tennisvereniging, onze schuurtjes, onze containers (waar oa de Zamboni in staat) en ons clubhuis af te breken en een nieuw clubhuis voor HIJC (linkerkant van donker grijze gebouw op de tekeningen) te bouwen en uiteraard ook de padelbanen voor tennisvereniging Weusthag.

Hoe het clubhuis er uit komt te zien weet nog niemand, maar er zou ruimte moeten komen voor douches (eventueel gedeeld met tennisvereniging Weusthag), de opslag van de schaatsen en de skeelers en uiteraard ook voor de Zamboni. 

Tijdens de ALV werden al enkele schetsen van deze plannen getoond (zie hier onder). De aanwezigen waren zeer gecharmeerd van het plan want de huidige situatie is wat 'shabby'. Echter was men ook zeer kritisch over hoe de kosten van deze prachtige nieuwbouw gefinancierd zouden moeten worden. 

Bob Groenwoud verzekerde de aanwezigen dat er nog geen besluit is genomen, dat men nog in de verkennende fase zit en zeker niet over 1 nacht ijs zal gaan! En daar komen onze leden weer om de hoek kijken. Het bestuur is hard opzoek naar leden die mee willen denken over dit plan. Mocht je interesse hebben, stuur dan een mailtje aan bestuur@hijc.nl 

 

 

  

 

 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Skate4daagse
Skate4daagse
Skate4daagse

Vorige artikel

Bericht van de activiteitencommissie + vooraankondiging
Bericht van de activiteitencommissie + vooraankondiging
Bericht van de activiteitencommissie + vooraankondiging