Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

Kennismaken!

In deze rubriek stellen steeds twee leden zich voor. Deze Overkomer zijn dit: Jildou van Felius en Wim Verkerke. Beiden beantwoorden dezelfde vragen, behalve de openingsvraag, die is iedere keer nieuw!

Kennismaken!

Naam:

Jildou van Felius
Wim Verkerke


Leeftijd:

Jildou: 15 jaar
Wim: 65 jaar
 

Openingsvraag:

Openingsvraag aan Jildou; Wat zou je nog heel graag willen bereiken op schaatsgebied?
Ik wil heel graag nog diploma’s voor trainer en jurylid halen. Verder wil ik zo veel mogelijk kinderen motiveren om te gaan schaatsen want ja, schaatsen is natuurlijk een prachtsport!

Openingsvraag aan Wim; Wat heb je bereikt waar je het meest trots op bent? (dit mag zowel binnen als buiten de schaatswereld zijn)
Bijna mijn pensioen gehaald met het lesgeven aan jongeren, zowel binnen het onderwijs als bij de sport.


Sinds wanneer ben je lid?

Jildou: Sinds ik 6 of 7 ben dus, 2011/2012

Wim: Volgens mij 2000


Wanneer train je en van wie krijg je training? (Wie geef je training?)

Jildou: Ik train op de dinsdagavond en de zaterdagochtend bij de juniorenrecreanten. De trainingen worden verzorgd door Ido Buiters maar, we krijgen ook de ruimte om zelf oefeningen te bedenken of zelfs een training te geven! Ook geef ik training aan groep 3/4 samen met Bob Groenewoud op de zaterdagochtend. Echt heel erg leuk om te zien hoe de kinderen plezier maken!

Wim: Op donderdag train ik bij Ellie Scholten, op het ijs en op de fiets. Zaterdags geef ik training aan een recreantengroep waar ook oud-wedstrijdrijders aan deelnemen.


Schaats je ook wedstrijden? Zo ja, wat is je favoriete afstand?

Jildou: Nee, helaas niet meer. Op de clubkampioenschappen na ;) maar, mijn favoriete afstand is toch wel de 500 meter. Lange afstanden schaatsen is niet echt mijn ding en de 500 meter is lekker snel klaar!

Wim: Nee ik schaats geen wedstrijden.


Welke topschaatser bewonder jij en waarom hij/zij?

Jildou: Sverre Lunde Pedersen want hij heeft een fantastische techniek en het ziet er zo soepeltjes en makkelijk uit. Verder kan je hem ook wel beschouwen als een allrounder en dat vind ik echt gaaf: dat je niet alleen op lange afstanden maar ook op korte afstanden goed presteert!

Wim: Irene Wüst, om haar motivatie en oog voor techniek.


Wat vind je leuk om te doen in een training?

Jildou: Het is en blijft starten. Ik ben er niet bepaald goed in maar ik vind het om een of andere reden zo leuk! Verder hou ik ook wel van een piramide steigerungs (van 300m tot 800m en weer terug). Oh ja, balansoefeningen, zoals (achteruit)scharen, met 1 knie op het ijs en weer omhoogkomen zonder te vallen en op 1 been s’jes maken, kan ik ook van genieten.  

Wim: Zowel met de techniek bezig zijn, maar ook op het eind intensief bezig zijn, of lange of meerdere korte afstanden.


Wat is je favoriete zomeractiviteit bij de Hengelose IJsclub?

Jildou: Fietsen! Helaas door corona en de drukte op school is het er nog niet van gekomen om te fietsen. Maar vorig jaar was het supergezellig. Ik loop niet meer hard en skeeler ook niet meer. Beide vond ik niet zo heel erg leuk. Bij het hardlopen vond ik alleen de oefeningen leuk maar het daadwerkelijke rennen gaat er bij mij niet echt in.

Wim: Fietsen


Wat is je mooiste herinnering aan de Hengelose IJsclub?

Jildou: Ik vind mijn tijd bij de ijsclub een grote mooie herinnering maar, als ik dan toch iets moet kiezen wordt dat het trainingskamp in Holten met de wedstrijdgroep. Supergezellig!

Wim: De trainingskampen in Erfurt.


Door welke gouden tip ging je vooruit met het schaatsen? Wie gaf je die tip?

Jildou: Jeetje, ik heb veel tips gekregen in mijn schaatsleven. Bijvoorbeeld het leren ontspannen van de rug zodat die bol staat en verder dat het niet erg is als je valt bij het proberen om op de buitenkant te staan. Zal waarschijnlijk in groep 7 zijn geweest dus ik denk Patrick Huttenhuis.

Wim: Technisch helemaal opnieuw beginnen door Gerald Knippers!


Wat vind je het mooiste aan de Hengelose IJsclub?

Jildou: Er hangt altijd een prettige vertrouwde sfeer op de ijsbaan en dat iedereen elkaar support! Natuurlijk niet te vergeten: de vrijwilligers die van alles regelen en je met van alles willen helpen. De inzet die iedereen toont is echt heel mooi!

Wim: De grote variatie aan liefhebbers voor het schaatsen, of het nu wedstrijdrijders zijn of recreanten. En ook de vele vrijwilligers die ieder op hun manier voor de vereniging klaar staan


Aan wie geef je de beurt door? Waarom aan die persoon?

Jildou: Ik geef de beurt aan Twan Kuipers omdat ik denk dat hij zeer gedreven is en veel betrokken is bij de Hengelose IJsclub.

Wim: Oscar Postma, om zijn niet aflatende drang om de steeds jongere rijders in de zaterdaggroep bij te houden en zijn focus voor techniek


Welke openingsvraag zou je aan die persoon willen stellen?

Jildou aan Twan: Waar zie jij jezelf over 5 jaar in de schaatswereld?

Wim aan Oscar: Welke tocht in het buitenland heb je het mooiste gevonden?


Heb jij in Kennismaken! de beurt gekregen? 
Stuur een mail naar Iris Olde Wolsink
e-mailadres: kennismaken@hijc.nl

 

 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Komst ‘The Bootcamp Factory’ naar Combibaan
Komst ‘The Bootcamp Factory’ naar Combibaan
Komst ‘The Bootcamp Factory’ naar Combibaan

Vorige artikel

Fietstrainingen gaan weer beginnen!
Fietstrainingen gaan weer beginnen!
Fietstrainingen gaan weer beginnen!