Nieuwspagina

NK Jeugdmarathon in Hoorn

Op de Westfries in Hoorn werd zaterdag 22 februari het NK marathon gehouden. Van de  HIJC waren Jorrit, Thijs, Ruben, Job en Tessa aanwezig.

Bij de Junioren A reden Jorrit Extercatte, Thijs Grootte Bromhaar en Ruben Blenk. Bij de pupillen A deden Job Jaspers en Tessa Huttenhuis mee.

Het was een mooi evenement met heel veel publiek langs de kant. Per categorie waren er steeds ongeveer 45 rijders op de baan. Het NK werd gestart met het hijsen van de Nederlandse vlag en het volkslied. Daarna startten de Junioren A, omdat veel van de schaatsers ook nog naar wedstrijden in Deventer of Heerenveen moesten. Tijdens de wedstrijden konden de verrichtingen van de rijders op een groot scherm gevolgd worden, op dat scherm werden trouwens ook de ploegenachtervolgingen uit Sotsji getoond.

Heren Junioren A:  Jorrit kwam helaas al vroeg ten val en verliet de wedstrijd na 4 ronden. Thijs kon het peloton een hele tijd bijhouden, maar moest de strijd na 18 ronden staken. Ruben bleef bijna tot het einde bij het peloton en eindigde op de 24ste plek. Hier de hele uitslag.

Meisjes pupillen A: Na een bijna val bij de start kwam Tessa toch nog mooi in het midden van het peloton. Ze kroop steeds verder naar voren en eindigde op de 17e plek. Hier de uitslag van meisjes pupillen A.

Jongens pupillen A: Job ging meteen vol in de aanval en reed zelfs enkele ronden op kop. Helaas kon hij dat niet volhouden en kwam hij weer midden in het peloton  terecht. Hij eindigde op de 18e plaats. De hele uitslag van jongens pupillen A staat hier.