Naar hoofdcontent

RaceRunning Hengelooo bij AAC’61 in Assen

Op zaterdag 2 november was RaceRunning Hengelooo te gast bij AAC’61 in Assen om mee te doen aan een trainingswedstrijd, maar eerst volgden ze een RaceRunning trainerscursus bij AV Spirit in Lelystad.

RaceRunning Hengelooo bij AAC’61 in Assen

Zaterdag 26 oktober hebben Herman Ellenkamp en Gerlinda Huizing deelgenomen aan een RaceRunning trainerscursus bij AV Spirit in Lelystad. Het was een leuke, leerzame dag en er zijn weer een aantal nieuwe trainingsvarianten aan bod gekomen waardoor onze trainingen wat meer afwisseling kunnen krijgen.

Op zaterdag 2 november was RaceRunning Hengelooo te gast bij AAC’61 in Assen om mee te doen aan een trainingswedstrijd. Harry Jan Keizer van Racerunning Nederland en als trainer verbonden aan AAC’61 had hiervoor het initiatief genomen om te kijken of er in de noordelijke provincies draagvlak is om een kleine competitie op te gaan zetten met elkaar.

Vanuit Hengelo deden Cora, Maartje en Gerlinda mee. Verder waren er nog 14 deelnemers uit de omgeving Assen en Emmen, variërend in de leeftijd van 6 tot in de 60! Voor ons was het de eerste kennismaking met een wedstrijd op een atletiekbaan en er werd dus van ons verwacht dat wij netjes tussen de lijntjes liepen😉De sfeer was gezellig en ongedwongen en het was geweldig om te zien hoe jong en oud met welke beperking dan ook met de racerunner in staat is om te sporten en er ieder voor zich uit wil halen wat erin zit.

Alle drie stonden wij aan de start van de 100, 400 en 1500 meter om zo ook een aantal tijden neer te zetten om in volgende wedstrijden beter in de juiste snelheidsgroep ingedeeld te kunnen worden. Bij de 100 meter is de start natuurlijk erg belangrijk iets wat we inmiddels wel flink aan het trainen zijn maar wat nog wel erg wennen is. Je moet de racerunner daarbij goed onder controle houden om geen snelheid te verliezen en dit blijkt best lastig te zijn. Je wilt zo hard mogelijk vooruit maar eerst moet de racerunner wel in gang gezet worden. Bij de 400 meter zijn we aan het trainen om deze in te delen zoals valide atleten ook het beste kunnen doen, 200 meter in je ritme komen, daarna door versnellen en de laatste 100 meter af sprinten. Dit ging met name Maartje en Gerlinda al best goed af. Voor Cora blijkt het versnellen een lastig ding te zijn, maar als ze op gang is kan ze heel wat meters af leggen in één constant tempo.

Als laatste stond de 1500 meter op het programma. We stonden met 6 racerunners aan de start en na het startschot bleven we eerst mooi in een treintje lopen, het was elkaar een beetje aftasten wanneer er iemand zou gaan versnellen. Dit gebeurde met nog zo’n 500 meter voor de boeg, wat Gerlinda en Maartje beiden goed doorhadden en meekonden met de versnelling waarbij één jongeman duidelijk een stuk sneller was. Gerlinda had het geluk om in de binnenbaan te kunnen blijven waardoor ze in de laatste bocht weer als tweede kwam te lopen en op het laatste rechte stuk deze plek niet meer uit handen gaf. Maartje zette alles op alles om naar plek drie te lopen maar dat lukte jammer genoeg net niet. Cora is lekker naar de finish doorgelopen in haar eigen tempo.

Iedereen ging naar huis met een mooie medaille en een ervaring rijker. Dus een zeer geslaagde middag die hopelijk een vervolg krijgt. Moe maar voldaan gingen we op huis aan en de zondag werd benut om ons lichaam weer een beetje te laten herstellen, iets wat vanmorgen gedeeltelijk bleek te zijn gelukt.

Gerlinda Huizing
RaceRunning Hengelooo

© Foto's: Herman Ellenkamp

AAC’61 Assen

Gehandicapten Sport Club Emmen

 

 

Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Schoolschaatsen met Hengelo Sport
Schoolschaatsen met Hengelo Sport
Schoolschaatsen met Hengelo Sport

Vorige artikel

NIEUW: Mass start voor Junioren C en B
NIEUW: Mass start voor Junioren C en B
NIEUW: Mass start voor Junioren C en B

x