Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

Verslag Euregioschaatsweekend

Het afgelopen weekend hebben 400 kinderen uit de regio gratis deelgenomen aan schaatsclinics op IJsbaan Twente in Enschede.

Verslag Euregioschaatsweekend

Voor het eerst is er een samenwerking opgezet met álle Twentse schaatsverenigingen, de ijsbaan en Stichting Euregio. Sjoukje Berkhof, coördinator van de ijsbaan, vertelt hierover: ‘Afgelopen zomer hebben wij samen met de stichting Euregio een plan bedacht waarmee we meer kinderen enthousiast willen maken voor de schaatssport. Dat heeft geresulteerd in dit schaatsweekend waar kinderen gratis clinics krijgen in alle disciplines van de schaatssport. Daar wilden we iedere vereniging die schaatsen aanbiedt bij betrekken en dat is gelukt. Alle schaatsverenigingen uit Twente waren aanwezig’.

De deelnemers konden vooraf zelf een keuze maken voor een clinic. Want schaatsen is niet alleen langebaanschaatsen. Ook ijshockey, kunstrijden en shorttrack zijn schaatsdisciplines en werden dus georganiseerd. En de inschrijving liep storm. Igor Pieters, stagiair op IJsbaan Twente, vertelt: ‘vanaf het moment dat we begonnen te communiceren over dit weekend stroomden de inschrijvingen binnen. De verenigingen zijn zelf alle basisscholen in hun woonplaats langsgegaan en hebben daar flyers uitgedeeld. Een week voor het weekend zaten alle clinics al vol. Voor de ijshockey hadden we per ongeluk al 60 aanmeldingen op de zondag, dus hebben we er twee clinics van gemaakt’. Daar was ijshockeyvereniging de Enschede Lions natuurlijk blij mee. ‘Wij zijn erg blij dat ijshockey zo populair is. De ouders vroegen ons vaak naar onze trainingstijden en zijn dus echt geïnteresseerd in onze vereniging. Zo’n weekend draagt dus zeker bij aan de groei van onze vereniging’.

Ook de andere verenigingen zijn laaiend enthousiast over dit initiatief. De Oldenzaalse ijsclub vertelt over het Euregio Schaatsweekend. ‘De organisatie staat als een huis. Iedereen binnen onze vereniging is enthousiast. We zien zo veel blije kinderen die écht willen leren schaatsen. We geven kinderen informatie mee over onze vereniging en ze krijgen ook een flyer waarop alle verenigingen en de schaatsschool staan. Wat wij kunnen doen is ons enthousiasme overbrengen op de kinderen en hun ouders, de rest moet vanzelf gaan’.

Op het middenterrein van IJsbaan Twente was er van alles te beleven. Alle Twentse Schaatsverenigingen presenteerden zich op een gezellige schaatsmarkt. De kinderen konden allerlei extra activiteiten en testen doen op de schaatsmarkt. De score werd bij elke activiteit bijgehouden op een persoonlijke scorekaart. Batje, de grote blauwe ijsbeer van IJsbaan Twente, ging met alle kinderen op de foto en kinderen konden gratis wat te eten en drinken krijgen in het Koek & Zopie huisje. Iedere deelnemer aan de clinics kreeg een bidon, flyers en kortingskaartjes mee naar huis. ‘We hebben zoveel leuke reacties gekregen en kunnen dus wel zeggen dat dit evenement bijdraagt aan de populariteit van de schaatssport’ vertelt Sjoukje Berkhof.

Het Euregio Schaatsweekend wordt in het begin van 2014 geëvalueerd en de verwachting is dat er een vervolg komt op dit weekend. Hoe dit vorm zal krijgen daar zal nog over gesproken worden. 

Hier staan foto's van het weekend.

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Verslag Pupillen Toernooi Assen
Verslag Pupillen Toernooi Assen
Verslag Pupillen Toernooi Assen

Vorige artikel

Gewestelijk Kampioenschap langebaan jongens
Gewestelijk Kampioenschap langebaan jongens
Gewestelijk Kampioenschap langebaan jongens