Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

Rens en Jade op het podium bij Hyro Sports jeugdmarathon

Bij de Hyro Sports Jeugdmarathon welke zaterdag 18 november werd verreden behaalden van de Hengelose IJsclub Rens Gossellink en Jade Groenewoud beide de derde plaats in hun categorie.

Het Gewest Overijssel organiseert dit seizoen weer een jeugdmarathoncompetitie op IJsbaan Twente: de Hyro Sports Jeugd Competitie. De eerste wedstsrijd van deze cyclus voor pupillen A/B/C en junioren C werd afgelopen zaterdag 18 november gehouden.

Rens Gosselink kwam als enige pupil van de HIJC naar deze marathonwedstrijd. Hij moest zich dan ook alleen in het peloton staande weten te houden tussen de andere schaatsclubs. Hij behaalde na zes rondes knap een derde plaats!

Bij de junioren was er meer deelname van de Hengelose IJsclub, dit kwam omdat Jelle Bok met de HIJC opleidingsgroep aan de wedstrijd deelnam. De dames junioren C misten nog bijna de wedstrijd omdat de wedstrijdleiding voorliep op het tijdschema. Ze moesten eerder het ijs op dan verwacht en hebben sowieso een PR schaatsen aantrekken gevestigd! Tess ten Dolle, Emma Wolters, Wieke Roemaat en Jade Groenewoud deden goed mee in het peloton en Jade kwam na 10 ronden als derde over de streep.

Bij de heren junioren C deden twee HIJC leden mee: Luc Brinkcate van de HIJC opleidingsgroep en Bas Huttenhuis die bij KNSB Baanselectie Twente schaatst. Het was een zware wedstrijd van 12 rondes met veel versnellingen en schijnaanvallen. Bas probeerde nog een aanval richting top drie maar dit mislukte helaas.

Daan Bogchelman van de HIJC opleidingsgroep was te oud om aan de jeugdcompetitie mee te doen. Hij deed mee aan de wedstrijd na de jeugdcompetitie; de gevorderde recreanten. Hier behaalde hij na 25 rondjes knap de derde plek.

De volgende Hyro Sports jeugdmarathon is zondag 14 januari 2018; aanvang 19.00 uur op IJsbaan Twente.