Naar hoofdcontent

Overkomer

Even voorstellen: Peter en Rieke Tibben

Graag zouden wij ons voorstellen. Wij zijn Peter en Rieke Tibben. Voorheen regelden wij samen het G-schaatsen en G-skeeleren bij Stichting de Springplank. Dat gaan we nu ook doen bij Hengelose IJsclub.

Even voorstellen: Peter en Rieke Tibben

Peter zal plaatsnemen in het bestuur en de belangen van de G-schaatsers behartigen. Rieke zorgt ervoor dat de trainingen gegeven worden en regelt o.a. ook dat we mee kunnen doen aan wedstrijden.

Het G-schaatsen bestaat al iets meer dan 15 jaar. Zoals gezegd deden we dat eerst bij de Springplank. De groep bestaat uit zo’n 15 schaatsers die iedere dinsdagavond schaatsen. Daarnaast zijn er 4 die bij HIJC aan skeeleren doen. Jarno skeelert ook, maar doet dat in Vriezenveen.

Onze deelnemers hebben allen een verstandelijke beperking. Bij de één merk je dat meer dan bij de ander. De meeste van onze volwassen deelnemers (18+) wonen zelfstandig begeleid, bijv. bij Aveleijn. Onze jonge deelnemers wonen nog bij hun ouders. Wij hebben veel contact met de ouders. Zij helpen ons en zijn vaak bij trainingen en wedstrijden aanwezig. 

Samen hebben al heel wat mooie dingen meegemaakt. Zo hebben een aantal van onze schaatsers meegedaan aan de Special Olympics World Winter Games in Japan (2005) en Korea (2013). Dit toernooi is qua grootte vergelijkbaar met de Paralympische spelen. Maar ook in Nederland doen we regelmatig mee aan wedstrijden. Bijv. van Special Olympics Nederland maar ook reguliere wedstrijden zoals onlangs nog de clubkampioenschappen van HIJC en de Vision Competitie.

Daarnaast werkt Peter bij Rosscor en is daar projectmanager. Rieke werkt bij Beweeg Wijs en is combinatiefunctionaris/speelbegeleider. Ook hebben we een zoontje van 6,5 maand, Fedde. 

Onze deelnemers vinden het erg leuk, maar ook wel een beetje spannend, dat ze nu lid zijn van HIJC. We hopen dat jullie onze deelnemers met veel plezier leren kennen en met een warm hart opnemen bij de vereniging.

Peter en Rieke Tibben

 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Even voorstellen: Ivar Hannessen
Even voorstellen: Ivar Hannessen
Even voorstellen: Ivar Hannessen

Vorige artikel

G-schaatsen en G-skeeleren bij HIJC
G-schaatsen en G-skeeleren bij HIJC
G-schaatsen en G-skeeleren bij HIJC