Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

Interclub Groningen

Zaterdag 8 november heeft een team van 8 pupillen van de Hengelose IJsclub meegedaan aan een interclubwedstrijd in Groningen georganiseerd door IJsvereniging Groningen.

Interclub Groningen

Aan deze interclub deden in totaal 12 ijsclubs mee uit het hele land. De volgende pupillen deden mee namens de Hengelose IJsclub: Roan Lammertink, Anniek van Ekeren, Jade Groenewoud, Emma Wolters, Amee Hollanders, Bas Huttenhuis, Madelief Rademaker en Gian Klaas. De coach voor deze wedstrijd was Patrick Huttenhuis.

In tegenstelling tot de gebruikelijke twee afstanden per wedstrijd mochten alle pupillen hier drie afstanden rijden. Dit was extra leuk voor een aantal pupillen, omdat ze hierdoor een afstand mochten rijden, die ze nog nooit eerder hadden mogen schaatsen in Enschede. De jongste pupillen mochten bijvoorbeeld ook een 500 meter schaatsen, waarbij gewisseld moet worden en dit maakte het wel extra spannend. De oudere pupillen schaatsten een 100m, 500m en een 700m. Gelukkig ging het allemaal goed, alleen Madelief had pech doordat ze viel in de bocht tijdens de 700 meter.

Het ijs van de Kardinge ijsbaan in Groningen bleek erg snel te zijn, waardoor er maar liefst in totaal 14 PR’s werden  geschaatst door de HIJCers. Jade presteerde het zelfs om op één avond 3 PR’s te rijden, wat haar ook een verdiende derde plek opleverde in het individuele klassement  en een mooie medaille!
In het ploegenklassement behaalde de Hengelose IJsclub een 8ste plek en aan het eind van de prijsuitreiking kreeg iedereen nog een bidon uitgereikt. De uislagen van deze wedstrijd zijn te vinden via de volgende website: http://www.knsbgroningen.nl/

 

 

Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Berend Klaas van der Veen overleden
Berend Klaas van der Veen overleden
Berend Klaas van der Veen overleden

Vorige artikel

Schaatsen.nl magazine gestopt
Schaatsen.nl magazine gestopt
Schaatsen.nl magazine gestopt