Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

NK marathon in Dronten

Zondag 5 januari deden maar liefst 5 HIJC-ers mee aan het NK marathon in Dronten.

Het NK marathon stond behalve de strijd om de titel ook in het teken van het overlijden van marathonrijder Sjoerd Huisman. Voor iedere wedstrijd werd er een persoonlijk verhaal over Sjoerd voorgelezen, werd er een minuut stilte gehouden en alle deelnemers schaatsten met een rouwband om. Dat betekende niet dat er niet werd gestreden om de titel. Er werd in alle vier de pelotons hard gekoerst en veel deelnemers moesten de strijd voortijdig staken.

De Masters beten de spits af tijdens NK. Hier reed Patrick Huttenhuis mee, die zich voor het NK geplaatst had via zijn positie in het klassement van de Noord-Oost competitie. Patrick reed een sterke wedstrijd en werd 30e in het klassement.

Bij de B rijders deed Jorrit Extercatte mee. Hij zat steeds goed mee in het peloton, waarin ook Erben Wennemars en Jochem Uytdehaage voorin te vinden waren. Na een hele sterke eindsprint met een laatste ronde van 28.3 behaalde Jorrit een uitstekende 28e plek.

In het dames peloton deden twee HIJC mee; Anneke Peters en Marlies ter Bekke. Anneke reed een goede wedstrijd en eindigde als 27e. Marlies moest het peloton in de finale laten gaan en werd 49e.

In de A divisie reed Mart Bruggink mee. Er werd hard gekoerst, vooral wanneer Jorrit Bergsma op kop van het peloton ging schaatsen. Mart reed steeds volop mee in de voorste linies van het peloton. Helaas kon Mart een van de laatste versnellingen van de koplopers niet meer beantwoorden, waarna hij naar een 26e plek schaatste.