Naar hoofdcontent

Tessa en Job bij het NK Junioren A allround

Dit weekend stond het NK Junioren A allround op het programma. Job Jaspers en Tessa Huttenhuis hadden zich hiervoor geplaatst. Tessa heeft een verslag geschreven: 

Tessa en Job bij het NK Junioren A allround

Het NK werd dit jaar gehouden op ijsbaan Kardinge in Groningen. Het NK allround voor de Junioren A duurde twee dagen.

Op zaterdag moesten we de 500 meter en de 1500 meter rijden. Het was heel erg koud op de baan en ik vond het moeilijk om me goed op te warmen voor de start en ook warm te blijven.
De 500 meter ging best goed (42.85) en de 1500 meter (2.12.51) redelijk. Mijn tegenstander maakte op de 1500 een valse start, waardoor we de hele rit van ons kwartet moesten wachten. Ik was daardoor behoorlijk koud geworden. Na de 1e dag eindigde ik na twee redelijke races op een 13e plaats.  Job reed ook twee nette tijden (39.08 - 500m en 1.57.73 1500m) en stond 24ste in het tussenklassement.

Op zondag moesten we de 1000 meter en de mass start rijden. Ik had me dit keer (nog) warmer aangekleed en de temperatuur op de ijsbaan was ook een stuk aangenamer dan zaterdag, er scheen zelfs een zonnetje. Hierdoor ging de wedstrijd ook veel beter! Ik reed voor het eerst onder de 1.24 seconden! (1.23.99). En ook Job reed vandaag een PR: 1.16.24!
Helaas mochten slechts 10 dames de afsluitende 3km rijden. Dit vond ik wel jammer, want dat zou het toernooi natuurlijk helemaal compleet maken. Ook Job had zich helaas niet geplaatst voor de afsluitende 5 km. In het eindklassement van het NK Allround Junioren A toernooi ben ik op de 12e plaats geëindigd en Job op de 20ste plaats.
 

Na lang wachten stond er als laatste nog de mass start op het programma. Van tevoren moesten we onze helm, schaatsen en beschermende kleding laten controleren. We kregen ook twee transponders mee, die we moesten dragen tijdens de race. De Mass start ging bij mij iets minder goed omdat ik niet zo van dat geduw en getrek houd. Ik ben hier op de 19e plaats geëindigd, maar Job reed wel heel goed mee en eindigde op de 17e plaats.

Het was een geslaagd NK-allround toernooi!

Tessa Huttenhuis


Jade Groenewoud en Saffron Nijenhuis hebben vrijdagavond 1 feb. het NK Junioren C allround gereden (zie dit artikel).
Maud Jongman stond reserve bij de dames junioren B, maar is helaas niet opgeroepen.

 

 
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.

Volgende artikel

Vernieuwde berichtgeving van BC Twente
Vernieuwde berichtgeving van BC Twente
Vernieuwde berichtgeving van BC Twente

Vorige artikel

10 medailles voor HIJC tijdens de baankampioenschappen Junioren C t/m Masters
10 medailles voor HIJC tijdens de baankampioenschappen Junioren C t/m Masters
10 medailles voor HIJC tijdens de baankampioenschappen Junioren C t/m Masters

x