Naar hoofdcontent

Nieuwspagina

Verslag van de supporters in Oostenrijk

Inmiddels zijn we alweer een dag in Graz met de supporters van Hengelose IJsclub bij de World Winter Games. Omdat er gisteren geen wedstrijden waren hebben we eerst maar even de stad een beetje ontdekt.

Verslag van de supporters in Oostenrijk

Vandaag (zaterdag 18 maart) waren we om 8:30 uur present op de ijsbaan. Onderweg er naar toe stapte ook TeamNL in. Puur toeval maar nu konden we even bijkletsen en vragen hoe het was. Hanz en Rien vermaken zich prima en hebben het naar hun zin. Dat was erg fijn om te horen. Ook Jarno doet het prima. Hij is de rust zelve en staat als een volleerd scheidsrechter op het ijs.

De schaatswedstrijden begonnen met de divisioning van de 500 en 111 meter. Alleen aan de 500 meter deed Team NL mee, waaronder Hanz en Rien. Je zag wel dat er nog wat spanning in de lijven zat want helemaal vlekkeloos ging hun kwalificatie nog niet. Maar dat is wel te snappen. Het is ook wat als de hele wereld mee kijkt. Voor de finales hoeft het in ieder geval niet veel uit te maken.

Vanavond is in Schladming de openingsceremonie. TeamNL gaat er met de bus heen. Jarno wordt met een privéchauffer opgehaald en mag vanavond samen met de president van Oostenrijk en de president Special Olympics van de opening genieten.
Ook de ouders van Rien en Hanz zullen in Schladming zijn. De rest van de supporters blijven in Graz want hier wordt de openingsceremonie live uitgezonden op het Haupplatz.

Groeten van alle supporters!
 

  • Aantal weergaven (4694)
Mocht u het niet eens zijn met de publicatie van een foto kunt u dat per e-mail kenbaar maken aan de webmaster (webmaster@hijc.nl). De foto wordt dan zo snel mogelijk verwijderd.